Ασφαλές στοματικό σεξ

Πολλοί άνθρωποι έχουν την εσφαλμένη αντίληψη ότι το στοματικό σεξ είναι απολύτως ασφαλές. Όσων αφορά όμως τα ΣΜΝ υπάρχουν οι κίνδυνοι που αναλύσαμε στο «Στοματικό Σεξ και ΣΜΝ- Μέρος 1ο ».
Συνήθως κατά την διάρκεια του στοματικού σεξ δεν παίρνονται οι κατάλληλες προφυλάξεις, ίσως γιατί δεν υπάρχει επαρκής ενημέρωση γύρω από τον τρόπο μετάδοσης των ΣΜΝ. Ωστόσο υπάρχουν τρόποι να μειωθεί ή/και να αποφευχθεί ο κίνδυνος κατά την διάρκεια του στοματικού έρωτα. Η γνώση γύρω από θέματα υγείας είναι ο νούμερο ένα παράγοντας πρόληψης!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κίνδυνος μόλυνσης αυξάνεται αν το σπερματικό υγρό έρθει σε επαφή με το στόμα ή τα μάτια του/ της συντρόφου. Καλό είναι να αποφεύγεται η επαφή του στόματος με τα σπερματικά και τα κολπικά υγρά και να ελέγχεται αν υπάρχει παρουσία αίματος στο στόμα από αιμορραγία των ούλων, κοψίματα ή έλκη διότι το αίμα αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης.

Σε πολλές περιπτώσεις ένα ΣΜΝ μπορεί να μεταδοθεί ακόμα κι αν το πέος ή η γλώσσα δεν έρθουν σε άμεση επαφή με τον κόλπο, το στόμα ή τον ορθό.

Τα προφυλακτικά από λάτεξ και τα γυναικεία προφυλακτικά μπορούν να προστατέψουν από την μετάδοση των ΣΜΝ. Γι αυτόν τον λόγο υπάρχουν στο εμπόριο προφυλακτικά με διάφορες γεύσεις ώστε να κάνουν τον στοματικό έρωτα πιο απολαυστικό, προστατεύοντας εσάς και τον/ την σύντροφό σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Αbout.com

Επιμέλεια: Το άρθρο επιμελήθηκε η επιστημονική ομάδα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης