Οι γυναίκες που πιστεύουν ότι η σεξουαλική τους ζωή υστερεί, συχνά υποθέτουν ότι ίσως φταίνε οι ατέλειες του σώματός τους ή ότι είναι σεξουαλικά ανεπαρκείς καθώς δεν έχουν τις επιδόσεις που έχουν οι γυναίκες των ταινιών πορνό. Η αλήθεια όμως δε σχετίζεται ούτε με τις ατέλειες του σώματος ούτε με τις σεξουαλικές επιδόσεις. Τι είναι λοιπόν αυτό που κράτα μια γυναίκα μακριά από την εμπειρία του καλού σεξ. Η απάντηση σύμφωνα με τους ειδικούς ανιχνεύεται μέσα από πέντε πολύ συχνά λάθη:

1. Η σεξουαλική διεκδίκηση του συντρόφου γίνεται τόσο διακριτικά που πολλές φορές δε γίνεται κατανοητή. Οι γυναίκες συχνά πιστεύουν ότι οι άνδρες θα έπρεπε να μπορούν να διαβάσουν τη σκέψη τους και να μαντέψουν τη σεξουαλική τους επιθυμία με αποτέλεσμα να απογοητεύονται όταν το ερωτικό τους κάλεσμα δε βρίσκει ανταπόκριση. Ένα απαλό χάδι στον καναπέ ενώ ο άνδρας βλέπει τηλεόραση ή ένα επίμονο βλέμμα ή ακόμα και η ανακοίνωση στο σύντροφο τους ότι πηγαίνουν στη κρεβατοκάμαρα δεν αρκούν, ιδιαίτερα εάν ο άνδρας είναι ο βασικός διεκδικητής του σεξ κι έχει δεχτεί και κάποιες αρνήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνδρες ακριβώς όπως και οι γυναίκες θέλουν να είναι επιθυμητοί. Είναι σημαντικό λοιπόν η σεξουαλική διεκδίκηση να είναι ξεκάθαρη τόσο σε λεκτικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο αγγίγματος.

2. Δεν υπενθυμίζει τις προτιμήσεις της στο σεξ. Πολλές φορές η γυναίκα θεωρεί ότι από τη στιγμή που έχει κάνει γνώστες της σεξουαλικές της προτιμήσεις δε χρειάζεται να ξαναμιλήσει για αυτές. Η σεξουαλική πράξη, όμως, πηγάζει από την ορμή και είναι πολύ πιθανό ο άνδρας να ξεχάσει εκείνη τη στιγμή τις λεπτές αποχρώσεις των προτιμήσεων της γυναικάς. Είναι πολύ σημαντικό να του τα υπενθυμίζει επί τόπου και να διεκδικεί αυτό που θέλει κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

3. Επικεντρώνεται στις σωματικές της ατέλειες. Ενώ ο άνδρας κατακλύζεται από ευχαρίστηση και μόνο στην ιδέα τι θα είναι δίπλα στη γυναίκα του και θα έχει τη δυνατότητα να νιώθει το γυμνό σώμα της πάνω στο δικό του, καθώς και την ελευθέρια να την αγγίζει όπου θέλει, η γυναικα πολύ συχνά επικεντρώνεται στις ατέλειες του σώματος της, χάνονται έτσι μεγάλο μέρος από τη διέγερση και την ευχαρίστηση που προσφέρει η σεξουαλική εμπειρία. Είναι δηλαδή η αυτοκριτική της που υπονομεύει τη σεξουαλική εμπειρία. Ένα καλός τρόπος να αντιμετωπιστεί το ζήτημα αυτό είναι η επικέντρωση στην αναπνοή της χωρίς όμως να προσπαθήσει να την κρίνει ή να την αλλάξει. Μια απλή παρατήρηση της αναπνευστικής λειτουργίας θα τη βοηθήσει να έρθει σε επαφή με το σώμα της και το τι αισθάνεται. Σιγά- σιγά θα μπορει να εστιάσει στις σωματικές αισθήσεις που φέρνουν ευχαρίστηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

4. Ανησυχεί για το εάν το κάνει καλά. Το βασικό στοιχειό όταν κανείς προσπάθεια προσφέρει ευχαρίστηση είναι να λαμβάνει ευχαρίστηση από τον τρόπο που το κάνει. Στις θεραπείες σεξουαλικών διαταραχών οι γυναίκες ρωτούν συχνά σχετικά με τη τεχνική του ερεθισμού με το χέρι ή του στοματικού σεξ. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στο άγχος που δεν αφήνει τις γυναίκες να χαλαρώσουν και να διερευνήσουν τις δίκες τους αισθήσεις που προέρχονται από το άγγιγμα που προσφέρουν. Παράλληλα είναι πολύ σημαντικό η γυναικα που έχει απορίες σχετικά με το εάν ευχαριστεί τον σύντροφο της να παίρνει ανατροφοδότηση από τον ίδιο.

5. Το άγγιγμά τους είναι πολύ απαλό. Οι περισσότεροι άνδρες διεγείρονται όταν το γυναικείο άγγιγμα είναι δυναμικό, αποφασιστικό και παθιασμένο. Το λάθος που κάνουν και τα δυο φύλα είναι ότι αγγίζουν με τον τρόπο που θέλουν τους αγγίξουν. Πολλοί είναι οι άνδρες που κατά τη διάρκεια των θεραπευτικών συνεδριών διαμαρτύρονται για το ότι οι σύντροφοι δεν αγγίζουν τα γεννητικά του όργανα χωρίς προτροπή, ενώ παράλληλα θεωρούν ότι από τη στιγμή που η στύση έχει επιτευχτεί το άγγιγμα δεν είναι απαραίτητο. Το δυνατό άγγιγμα με αρκετή πίεση, το τύλιγμα χεριών και ποδιών σφιχτά γύρω από τον κορμό του άνδρα καθώς και ένα παθιασμένο φιλί κατά τη διάρκεια της συνουσίας μπορει να αλλάξουν τελείως τη δυναμική της σεξουαλικής εμπειρίας της γυναίκας.

www.andrologia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης