Μόλις ξεκίνησε η κυκλοφορία μιας νέας εφαρμογής σχεδιασμένης από επιστήμονες του Harvard η οποία θα επιτρέπει στους άνδρες να εξετάζουν με τη βοήθεια του κινητού τους και με χαμηλό κόστος την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων μέσα στην άνεση του σπιτιού τους.

Περίπου στο 40% των υπογόνιμων ζευγαριών το πρόβλημα εντοπίζεται στην κινητικότητα των σπερματοζωαρίων. Πολλές φορές όμως είναι δύσκολο για τον άνδρα να δίνει δείγμα για την εξέταση του σπέρματός του, ενώ παράλληλα απαιτεί περισσότερα χρήματα και χρόνο. Ήδη κυκλοφορούν στα φαρμακεία τεστ που μπορούν να διεξαχθούν κατ’ οίκον και να ανιχνεύσουν την ποσότητα των σπερματοζωαρίων. Είναι ακριβή, αλλά δεν δίνουν πληροφορίες για την κίνηση των σπερματοζωαρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα εφαρμογή ονομάζεται YO, κοστίζει λιγότερο από 50 δολάρια και μετρά εκτός από το συνολικό όγκο του σπέρματος, τον αριθμό και την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων. Πιο συγκεκριμένα δίνει πληροφορίες για το πόσα σπερματοζωάρια κινούνται με ταχύτητα σε ευθεία με αποτέλεσμα να έχουν αυξημένες πιθανότητες να φθάσουν στο στόχο τους και το πόσα διαγράφουν τροχιά έχοντας έτσι λιγότερες πιθανότητες να φθάσουν στη σάλπιγγα.

Η λειτουργία της εφαρμογής γίνεται με τη βοήθεια μιας συσκευής μέσα στην οποία εισάγεται μια ειδική ταινία με το δείγμα του σπέρματος. Το σπέρμα δεν έρχεται φυσικά καθόλου σε επαφή με το κινητό τηλέφωνο. Μετά από 7 λεπτά ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο και να διαβάσει το αποτέλεσμα.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το κατ’ οίκον σπερμοδιάγραμμα δε σημαίνει ότι ο άνδρας δεν έχει πια λόγο να επισκεφτεί τον ιατρό εάν θέλει να τεκνοποιήσει. Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρολό στη γονιμότητα όπως είναι οι περιβαλλοντικοί παράγοντες και η μορφολογία των σπερματοζωαρίων. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι ένα εύχρηστο εργαλείο που επιτρέπει τον εύκολο, οικονομικό και πιο ιδιωτικό τρόπο εξέτασης του σπέρματος.
 
www.andrologia.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης