Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει.

Υπάρχει τρόπος να απαλλαγώ από την βαλανοποσθίτιδα;

Παύλος: Κύριε Κωνσταντινίδη σας χαιρετώ. Αυτό που θα ήθελα να σας ρωτήσω αφορά σε κάποιο πρόβλημα βαλανοποσθίτιδας που έχει παρουσιαστεί εδώ και κάποια χρόνια. Αρχικά το πρόβλημα ήταν μεγαλύτερο, αφού υπήρχε πολύ έντονος κνησμός και ερεθισμός στη βάλανο με κοκκινίλες που σχημάτιζαν ένα νοητό «χάρτη». Να ενημερώσω ότι δεν έχω φίμωση ή κάτι παρόμοιο και ο καθαρισμός στο συγκεκριμένο σημείο είναι συχνότατος. Έχω επισκεφθεί ουρολόγο και δερματολόγο, χωρίς όμως να έχω πάρει κάποια πολύ συγκεκριμένη απάντηση. Και οι δυο, όμως, μου είπαν πως μπορεί να οφείλεται στο πολύ άγχος. Όταν χρησιμοποιώ την αλοιφή COMBI (fluprednidene+mikonazole) που μου πρότεινε ο δερματολόγος, τα αποτελέσματα είναι, σχεδόν, άμεσα. Ο κνησμός και οι ερεθισμοί εξαφανίζονται στη μία ώρα περίπου. Το πρόβλημα είναι ότι το φαινόμενο επανέρχεται μετά από λίγες ημέρες, άλλες φορές περισσότερο και άλλες φορές λιγότερο εντεταμένο. Υπάρχει τρόπος να απαλλαγώ οριστικά; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αγαπητέ,

Οι συχνές υποτροπές αυτού του είδους μπορεί και να κρύβουν ανατομικές αιτίες. Ελεγχθείτε με πεοσκόπηση από ειδικό για μια πιο στοχευμένη διάγνωση.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης