Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως μετά τη σύλληψη του 40χρονου παιδόφιλου, ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, το μεσημέρι της Δευτέρας, από αστυνομικούς που παρακολουθούσαν την πιο πρόσφατη συνομιλία του μ’ ένα 13χρονο αγόρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν ο ανήλικος συναντήθηκε με τον παιδόφιλο, εκείνος επιχείρησε να τον οδηγήσει στο ειδικά διαμορφωμένο αυτοκίνητό του, τύπου βαν. Τότε, ήταν που επενέβησαν οι αστυνομικοί. Όπως αποκαλύφτηκε, ο 40χρονος είχε διαμορφώσει κατάλληλα το εσωτερικό του οχήματος, έτσι ώστε να διαθέτει κρεβάτι και να ικανοποιεί πάνω εκεί τις άρρωστες ορέξεις του.

Πιο αναλυτικά, ως προς τις λεπτομέρειες και τα στοιχεία της επιχείρησης «Chat Scanning»:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το χρονικό διάστημα από τις 11/12/2014 έως και τις 11/1/2015 εξειδικευμένοι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο σχετικού Βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, πραγματοποίησαν στοχευμένη διαδικτυακή έρευνα – ανακριτική διείσδυση, σε δωμάτια εικονικής διαδικτυακής επικοινωνίας (chatrooms), κατά την οποία με τη χρήση προφίλ λογαριασμών σε πρόγραμμα ηλεκτρονικής συνδιάλεξης «υποδύθηκαν» τους ανήλικους κάτω των 13 ετών.

Συγκλονιστικά στοιχεία για τη δράση του 40χρονου που παρέσυρε παιδιά μέσω διαδικτύουΑπό τις στοχευμένες έρευνες – συνομιλίες προέκυψε ότι οι εμπλεκόμενοι δράστες, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα ψευδώνυμα, τους «πλησίασαν» διαδικτυακά και κατά περίπτωση τούς πρότειναν, κατόπιν έκδηλων προσβολών της γενετήσιας αξιοπρέπειας, συνάντηση μαζί τους, καθώς επίσης τους προέτρεψαν στην αποστολή γυμνών φωτογραφιών ή απέστειλαν οι ίδιοι γυμνές φωτογραφίες του εαυτού τους και τρίτων προσώπων.

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω

Όσον αφορά στην υπόθεση του 40χρονου, συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή της Αττικής, τη στιγμή που συνάντησε 13χρονο με σκοπό να τον αποπλανήσει.

Πιο αναλυτικά, ως προς την επ’ αυτοφώρω σύλληψή του 40χρονου, η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από σχετική ψηφιακή καταγγελία στο επιχειρησιακό κέντρο CYBERALERT της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία υπήρχε διαδικτυακή συνομιλία του 40χρονου με τον ανήλικο για μεταξύ τους συνάντηση.


Άμεσα αξιολογήθηκε και αξιοποιήθηκε κατάλληλα η καταγγελία αυτή από εξειδικευμένα στελέχη της Υπηρεσίας, με αποτέλεσμα να οργανωθεί συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση και να τεθεί σε διακριτική παρακολούθηση, προχθές το μεσημέρι (01.03.2015), η περιοχή όπου θα γινόταν η μεταξύ τους συνάντηση.

Στο σημείο εντοπίστηκε ο 40χρονος την ώρα που είχε επιβιβάσει σε κλειστό φορτηγάκι, τύπου βαν, ιδιοκτησίας του, τον 13χρονο με σκοπό την ερωτική συνεύρεση μαζί του. Άμεσα επενέβησαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίοι τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν, ενώ παράλληλα «ελευθέρωσαν» τον ανήλικο.

Τα ευρήματα

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο φορτηγάκι, το οποίο κατασχέθηκε, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης είχε προβεί σε ειδική διαμόρφωσή του, ενώ μέσα σε αυτό βρέθηκαν τοποθετημένα: στρώμα, κουβέρτες, μαξιλάρια, ανεμιστήρας και κατάλληλος φωτισμός.

Στο εσωτερικό του βαν υπήρχαν μεταξύ άλλων στρώμα, κουβέρτες, ανεμιστήρας και σοκολάτεςΕπίσης, στο εσωτερικό του οχήματος εντοπίστηκαν σχετικά σύνεργα για την τέλεση ασελγών πράξεων, καθώς και πλήθος ζαχαρωδών προϊόντων (σοκολάτες, μπισκότα, παιδικά ροφήματα κ.λπ.). Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα, σε κινητό τηλέφωνο του δράστη, βρέθηκε και πρωτότυπο υλικό παιδικής πορνογραφίας με άτομο στα όρια της ανηλικότητας, του οποίου εξετάζονται η ταυτότητα και η ακριβής ηλικία.

Ακόμα, όπως προέκυψε, ο 40χρονος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για παρόμοια υπόθεση και συγκεκριμένα για αποπλάνηση και σεξουαλική κακοποίηση 14χρονης.

Χαρακτηριστική είναι, επίσης, η περίπτωση του 33χρονου, ο οποίος μετά από έλεγχο των διαδικτυακών συνομιλιών, προέκυψε ότι υποδυόταν τον εργαζόμενο σε πρακτορείο μοντέλων και προέτρεπε τα ανήλικα θύματα του στην ανταλλαγή παιδικού πορνογραφικού υλικού, με το πρόσχημα της αποστολής του παραπάνω υλικού σε πρακτορείο μοντέλων στην Αργεντινή, έναντι υψηλής αμοιβής.

Μάλιστα είχε καταφέρει να πείσει ανήλικο κορίτσι, 12 ετών, να του αποστείλει αρχικά φωτογραφίες της με ρούχα και στη συνέχεια γυμνές, καθώς και βίντεο, όπου η ανήλικη προέβαινε σε πραγματική πράξη γενετήσιου χαρακτήρα, με πρόσχημα την αποστολή του παραπάνω υλικού σε πρακτορείο μοντέλων στην Αργεντινή, ώστε να της δώσει την αμοιβή των 140.000 ευρώ.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της ευρείας επιχείρησης «Chat Scanning», διενεργήθηκαν έρευνες σε περιοχές των Γρεβενών, της Πάτρας και της Αττικής, κατά τη διάρκεια των οποίων ταυτοποιήθηκαν οι επίμαχες διαδικτυακές συνομιλίες των δραστών, καθώς και πλήθος συνομιλιών με έτερους χρήστες, των οποίων τα ψευδώνυμα παραπέμπουν σε ανήλικα άτομα.

Επίσης, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πέντε φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και πέντε εσωτερικοί σκληροί δίσκοι
  • τέσσερα κινητά τηλέφωνα και ισάριθμες κάρτες SIM, καθώς και
  • δύο συσκευές αποθήκευσης USB Sticks.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Οι τέσσερις ημεδαποί που ταυτοποιήθηκαν δεν συνελήφθησαν, διότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των εμπλεκομένων θα υποβληθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές. Ο 40χρονος συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης