Φρίκη και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στη Γαλλία η υπόθεση απαγωγής, βιασμού και δολοφονίας της 9χρονης Χλόης από έναν Πολωνό που είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί και είχε επιστρέψει στη χώρα, παρά το γεγονός ότι είχε απελαθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Σοκαρισμένη παρακολουθεί η γαλλική κοινή γνώμη τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση απαγωγής της 9χρονης Χλόης. Ο 38χρονος Πολωνός Zbigniew Huminski ομολόγησε ότι κακοποίησε σεξουαλικά και σκότωσε την ανήλικη μέσα σε δάσος κοντά στο λιμάνι του ΚαλέΗ ανήλικη είχε απαχθεί μπροστά στα έκπληκτα μάτια αυτοπτών μαρτύρων το απόγευμα της Τετάρτης στο Καλέ (βόρεια Γαλλία), ενώ έπαιζε στο ύπαιθρο μαζί με μία φίλη της. Το πτώμα του άτυχου κοριτσιού εντοπίστηκε έπειτα από δύο ώρες σε ένα δάσος της πόλης σε κοντινή απόσταση από ένα κόκκινο αυτοκίνητο με πολωνικές πινακίδες κυκλοφορίας, το οποίο είχαν δει στο σημείο της απαγωγής.

Οι ιατροδικαστές κάνουν λόγο για «ίχνη στραγγαλισμού και σεξουαλικής βίας» στο σώμα της μικρής Χλόης.

Η αστυνομία προσήγαγε τον ύποπτο και τον ανέκρινε ολόκληρη τη νύχτα. Όπως αποκαλύπτει η «Daily Mail», πρόκειται για τον 38χρονο Πολωνό Zbigniew Huminski.

Ο δράστης «ομολόγησε αμέσως την εμπλοκή του στον θάνατο του παιδιού», γνωστοποίησε ο εισαγγελέας της Βουλώνης, Ζαν Πιερ Βαλενσί, που έχει αναλάβει την υπόθεση. Ο 38χρονος δήλωσε ότι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ όταν διέπραξε το αποτρόπαιο έγκλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον Βαλενσί, ο ύποπτος ανέφερε στους ερευνητές ότι έφθασε χωρίς να έχει διαβατήριο την Τετάρτη το πρωί στο Καλέ με στόχο να διασχίσει τη Μάγχη και να μεταβεί στην Αγγλία, όπου θα επισκεπτόταν την αδελφή του στο Σαουθάμπτον.


Η μοιραία συνάντηση

Ο δρόμος του διασταυρώθηκε με τη Χλόη, όταν εκείνος πήγε να πιει μια μπίρα, στάθμευσε το αυτοκίνητό του στον δρόμο όπου έπαιζε το κοριτσάκι, το οποίο τον πλησίασε και του «πέταξε νερό με ένα νεροπίστολο», είπε ο εισαγγελέας.

Όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα: γρονθοκόπησε το κοριτσάκι, το έβαλε με τη βία στον χώρο των αποσκευών του αυτοκινήτου του και κατόπιν μετέβη σε ένα δάσος που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση, όπου βίασε το παιδί και το σκότωσε.

Έρευνες Γαλλίας – Πολωνίας

Ο εισαγγελέας ανέφερε ότι ο Huminski είχε καταδικαστεί δύο φορές στη Γαλλία, η μία ήταν το 2004 σε ποινή κάθειρξης τεσσάρων ετών και η άλλη το 2010 σε ποινή κάθειρξης έξι ετών, καθώς είχε κριθεί ένοχος για εκβιασμούς, διακεκριμένες κλοπές, παράνομη κατακράτηση προσώπων ή απόπειρα απαγωγής.

Ο Huminski είχε καταδικαστεί δύο φορές στη Γαλλία, η μία ήταν το 2004 σε ποινή κάθειρξης τεσσάρων ετών και η άλλη το 2010 σε ποινή κάθειρξης έξι ετών, καθώς είχε κριθεί ένοχος για εκβιασμούς, διακεκριμένες κλοπές, παράνομη κατακράτηση προσώπων ή απόπειρα απαγωγήςΤην 27η Μαΐου είχε απελαθεί και παραδοθεί στις πολωνικές Αρχές, που είχαν εκδώσει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, «έπειτα από διαταγή ενός Πολωνού ανακριτή με τις κατηγορίες της κλοπής και του εκβιασμού», είπε ο Βαλενσί.

«Στο πρόσωπο αυτό είχε απαγορευτεί να βρίσκεται στη γαλλική επικράτεια και μόλις αποφυλακίστηκε, εκδόθηκε σε βάρος του εντολή απέλασης από τη Γαλλία προς τη χώρα καταγωγής του, την Πολωνία» σημείωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

«Συνομιλίες διεξάγονται με τις πολωνικές Αρχές προκειμένου να ξεκαθαριστούν οι συνθήκες υπό τις οποίες αυτή η διαταγή απαγόρευσης παραβιάστηκε από τον εν λόγω εγκληματία» πρόσθεσε.

Επιμέλεια: Χρήστος Καράμπελας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης