Ένας ανώτερος αξιωματούχος της αιγυπτιακής αστυνομίας σκοτώθηκε την Τετάρτη μετά από επίθεση με χειροβομβίδα που σημειώθηκε στο Κάιρο, δήλωσαν αξιωματούχοι ασφαλείας.

Ο στρατηγός Αχμάντ Ζάκι των Κεντρικών Δυνάμεων Ασφαλείας -που περιλαμβάνουν μονάδες αποκατάστασης της τάξης και των ειδικών δυνάμεων- έχασε τη ζωή του όταν μια χειροβομβίδα εξερράγη έξω από την κατοικία του, μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο δηλώσεις των αξιωματούχων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας στρατιώτης τραυματίστηκε επίσης από την έκρηξη.

Την επίθεση ανέλαβε η ομάδα «Στρατιώτες της Αιγύπτου», η οποία ευθύνεται για παρόμοιες επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν από τον Ιανουάριο κατά αξιωματούχων του στρατού και της αστυνομίας. Η ομάδα, η οποία υποστηρίζει πως εκδικείται για τον θάνατο Ισλαμιστών διαδηλωτών που σκοτώθηκαν από την αστυνομία, δήλωσε ότι είχε λάβει προληπτικά μέτρα ώστε να αποφευχθούν τυχόν πλήγματα σε αμάχους.

Η επίθεση σημειώθηκε λίγες ώρες μετά την απόφαση των ΗΠΑ να παραδώσουν 10 ελικόπτερα, τύπου Απάτσι, στην Αίγυπτο προκειμένου να υποστηριχτούν οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις που διεξάγει η κυβέρνηση στο Σινά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:
Προσεχώς… ελικόπτερα Απάτσι για την Αίγυπτο, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014, 05:52

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης