Την πεποίθησή της πως η παγκόσμια δράση για την αντιμετώπιση της επιδημίας του ιού Έμπολα αποδίδει, εξέφρασε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Σαμάνθα Πάουερ, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι απαιτούνται περισσότεροι πόροι στην εκστρατεία αυτή.

Η Σαμάνθα Πάουερ ταξίδεψε σε Λιβερία, Σιέρα Λεόνε και Γουινέα και είδε από κοντά τα προβλήματα που υπάρχουν με τον επικίνδυνο ιόΣε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το Reuters, μετά την περιοδεία της στις τρεις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον Έμπολα (Λιβερία, Γουινέα και Σιέρα Λεόνε) τόνισε πως «κυριολεκτικά είναι η πιο σπαρακτική μορφή πάθησης με την οποία οποιαδήποτε κοινότητα θα μπορούσε να έρθει αντιμέτωπη, καθώς δεν μπορείς να βοηθήσεις τους ανθρώπους που αγαπάς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
«Χειρότερο από την απώλεια ενός παιδιού είναι να μην είσαι σε θέση να κρατήσεις στην αγκαλιά σου ένα παιδί που σβήνει. Είναι αδιανόητο» πρόσθεσε.

«Είναι μεγάλη υπόθεση να είναι κανείς σε θέση να φέρει πίσω στις ΗΠΑ και τον ΟΗΕ την αίσθηση της ελπίδας και της προοπτικής. Το μήνυμα πλέον είναι πως αυτό που κάνουμε λειτουργεί. Αυτό που έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής δεν είναι αρκετό, ωστόσο αντιλαμβανόμαστε από τις παρεμβάσεις μας ότι υπάρχουν ταχεία αποτελέσματα. Για τον λόγο αυτό μπορούμε να πούμε ότι έχετε τη δυνατότητα να γίνεται μέρος της νικηφόρας επιχείρησης» επεσήμανε επίσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:
Ομπάμα: Θα υπάρξουν κι άλλα κρούσματα Έμπολα στις ΗΠΑ, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014, 00:25

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης