Δ.Κ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άγρια κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με αφορμή την…εμφάνιση των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρυτανεία και τις «εμπρηστικές» δηλώσεις του Πρύτανη Θόδωρου Φορτσάκη που προκάλεσαν την εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση.

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα διετάχθη μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών«Εμείς σεβόμαστε τον Πανεπιστημιακό θεσμό, όχι όμως τον κύριο Φορτσάκη. Και ο διάλογος μπορεί να ξεκινήσει εφόσον ο κ. Πρύτανης ζητήσει συγγνώμη και αποσύρει τις καταγγελίες», είπε η βουλευτής της Αριστεράς και Πανεπιστημιακός Θεανώ Φωτίου.

Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος συντάχθηκε με τις ενέργειες του κ. Φορτσάκη προσπάθησε, ωστόσο, να κρατήσει και τις ισορροπίες με την Κουμουνδούρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Και στα κόμματα υπάρχει έλεγχος και ο κ. Φορτσάκης με διαβεβαιώνει ότι ούτε κλειδώματα υπάρχουν,Στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ούτε τίποτα… Εγώ δεν είπα ονόματα Βουλευτών, όμως δεν έχετε δικαίωμα να μπαίνετε έτσι κύριο συνάδελφοι. Να ανησυχείτε, ναι, αλλά ανήσυχους έλεγαν και τους τραμπούκους έξω από τις διαδηλώσεις, εσείς είστε σοβαροί άνθρωποι, δεν είστε τραμπούκοι… (σ.σ φωνές από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ)…Αφήστε αυτά, είναι απαράδεκτα! Τι πάει να πει ανησυχήσαμε, είδαμε φως και μπήκαμε, που μπήκαμε; Είστε βουλευτές αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρέπει να ξέρετε ποιος είναι ο ρόλος σας.

Σωστά ο Πρύτανης πήρε τα μέτρα που πήρε. Μένει να εφαρμοστούν με καλή διάθεση όλων. Μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη, δεν συμφέρει κανέναν, ούτε την πατρίδα ούτε τους φοιτητές» είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο Θ. Φορτάκης«Μου έκανε μεγάλη εντύπωση πως σηκώθηκαν τόσο οι τόνοι εναντίον μας με τη φύλαξη των Πανεπιστημίων και δεν σηκώθηκαν οι τόνοι όταν κατηγορούμαστε και θέλαμε να μας προστατεύσει η Βουλή και η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για τέτοια πράγματα που δεν έχουν ξαναειπωθεί σε περίοδο Δημοκρατίας. Μας ξέρετε όλους, ούτε κουκούλες είχαμε, πήγαμε με το πρόσωπό μας», σχολίασε αγανακτισμένος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς.

«Εντυπωσιάζομαι με το ύφος σας…» απάντησε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, αφήνοντας αιχμές για «γλυκοκοιτάγματα» του ΣΥΡΙΖΑ σε πρακτικές καταλήψεων.

Μία τοποθέτηση που έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά της αντιπαράθεσης.

«Θέλετε να φιμώσετε βουλευτή; Χαίρομαι που αποκαλύπτεστε! Μέσα στην Επιτροπή τολμάτε; Όλοι ξέρετε ποιοι είναι οι πυρπολητές Πανεπιστημίων, ποιοι χτίζουν πόρτες Πρυτάνεων, γνωστές πρακτικές του παρελθόντος», απάντησε γεμάτη θυμό η κ. Θεανώ Φωτίου.

«Είπε η κυρία Φωτίου ότι τρεις βουλευτές επισκέφθηκαν την Πρυτανεία επειδή ανησυχούσαν. Δεν ανησυχείτε όταν καίγονται; Όταν υποβαθμίζονται; Όταν φοιτητές χάνουν εξάμηνα, γιατί τότε δεν επισκεφθήκατε Πρυτάνεις; Γιατί τώρα, τι έκανε; Το αυτονόητο….», αντέτεινε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Σκρέκας.

Εισαγγελική έρευνα για το ΕΚΠΑ

Εν τω μεταξύ, κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίαςΚαταγγέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ για την κατάληψη Πρωτοδικών, με αφορμή μήνυση που κατέθεσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών,  για διατάραξη λειτουργίας Πανεπιστημίου (πλημμέλημα).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φορτσάκης δεν ζητεί την άμεση επέμβαση της Αστυνομίας, καθώς ,όπως αναφέρει, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν καταστροφές που να δυσχεραίνουν τη λειτουργία του Πανεπιστημίου. Μάλιστα, σήμερα, όπως υπογραμμίζει ο πρύτανης το πανεπιστήμιο λειτούργησε κανονικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης