Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι κέρδισε σήμερα την ψήφο εμπιστοσύνης της Γερουσίας για να περάσει τον προϋπολογισμό του 2015, ο οποίος αναμένεται να εγκριθεί οριστικά την ερχόμενη εβδομάδα από την Κάτω Βουλή.

Σε μια συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, η Γερουσία ενέκρινε με 162 ψήφους υπέρ και 37 κατά οικονομικό πακέτο το οποίο περιλαμβάνει φορολογικές περικοπές ύψους σχεδόν 10 δισ. ευρώ για τα χαμηλά εισοδήματα και μείωση των εργασιακών φόρων που πληρώνουν οι επιχειρήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ιταλικές κυβερνήσεις καταφεύγουν συχνά σε ψηφοφορίες εμπιστοσύνης για να επιταχύνουν την ψήφιση ενός νομοσχεδίου, περιορίζοντας έτσι τις συζητήσεις για το περιεχόμενό του.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο Ματέο Ρέντσι συνεχίζει να ασκεί πίεση στην ΕΕ ώστε να αφήσει χώρο για περισσότερες δημόσιες δαπάνες, οι οποίες θα τονώσουν την ιταλική οικονομία, βοηθώντας τη να βγει από την ύφεση. Σε αντάλλαγμα έχει δώσει υποσχέσεις για περισσότερη ελαστικότητα στην αγορά εργασίας και για μείωση κονδυλίων στην εκπαίδευση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης