Μέσα σε ένα κατάμεστο ακροατήριο από δεκάδες μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και φίλους της 29χρονης Ηριάννας συζητήθηκε η αίτησή της για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής των 13 ετών που της έχει επιβληθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς». Παρότι τα μέτρα ασφαλείας μέσα στη δικαστική αίθουσα είναι δρακόντεια, μέχρι στιγμής έχουν αποφευχθεί οι τυχόν εντάσεις λόγω της παρουσίας ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Μαζί με την 29χρονη Ηριάννα μάχη για την αποφυλάκισή του δίνει και ο 33χρονος Περικλής επικαλούμενος σοβαρούς λόγους υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε λίγη ώρα αναμένεται η αγόρευση του εισαγγελέα και για τους δύο κατηγορουμένους.

Η Ηριάννα έχοντας στο πλευρό της τις καθηγήτριές της που για δεύτερη φορά εμφανίστηκαν στο δικαστήριο για να στηρίξουν το αίτημά της, επέμεινε ότι κάθε μέρα κράτησης στις φυλακές την απομακρύνει από το όνειρό της καταστρέφοντας ό,τι έχει χτίσει αυτά τα χρόνια στο Πανεπιστήμιο.

«Όσο χάνω εμπειρία και εργασία, οι συνάδελφοί μου προχωράνε. Αυτό σημαίνει πως σε πέντε μήνες, σε ένα χρόνο, δεν θα μπορώ να εργάζομαι στο πανεπιστήμιο και ενώ είμαι σίγουρη ότι στο Εφετείο θα αθωωθώ, ως τότε θα έχουν χαθεί τα αποτελέσματα των κόπων μου» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ηριάννα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως μάρτυρες κατέθεσαν ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών δύο καθηγήτριες Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίες επιβλέπουν τη διδακτορική διατριβή της 29χρονης. Υποστήριξαν ότι η εργασία της Ηριάννας ξεκίνησε με πολύ καλές προοπτικές, αλλά διεκόπη στο αρχικό στάδιο.

Διαβάστε επίσης:

Εξετάζεται εκ νέου η αίτηση αναστολής της Ηριάννας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης