Εκτενές ρεπορτάζ για τον Γιάνη Βαρουφάκη και την διαμονή του στην Αυστραλία φιλοξενεί η Australian Financial Review σε πρωτοσέλιδο άρθρο της που τιτλοφορείται «Μπορεί αυτός ο Αυστραλός να σώσει την Ελλάδα».

Η εφημερίδα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο κ. Βαρουφάκης είναι κάτοχος αυστραλιανού διαβατηρίου, καθώς διέμενε εκεί από το 1988 έως και το 2000, διδάσκοντας οικονομική θεωρία και πολιτική φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκείνη την περίοδο παρουσίαζε παράλληλα εκπομπή στο ελληνόφωνο πρόγραμμα της δημόσιας αυστραλιανής ραδιοφωνίας της SBS.

Η Australian Financial Review εκτιμά ότι ο νέος «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας απολάμβανε τη ζωή του στην Αυστραλία, ωστόσο αποφάσισε τελικά να φύγει καθώς ήταν αντίθετος με τη συντηρητική πολιτική που εφάρμοζε η τότε κυβέρνηση Χάουαρντ.

Αναφορά γίνεται και στις δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη ότι η τότε αυστραλιανή ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποφάσισε σε μια μέρα να περάσει τροπολογία σε νόμο, προκειμένου να απομακρύνουν τον ίδιο από τον σταθμό επειδή κάποιες εκπομπές του «ενόχλησαν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ίδιο κείμενο φιλοξενούνται οι δηλώσεις του ομογενούς Τόνι Ασπρόμουργου, καθηγητή Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ ο οποίος συνεργάστηκε με τον Γ. Βαρουφάκη και τον χαρακτηρίζει ως «χαρισματικό και δημοφιλή πανεπιστημιακό».

«Ξαφνικά με τον Βαρουφάκη στο αμφιθέατρο, τα οικονομικά από ένα βαρετό μάθημα έγιναν συναρπαστικό» λέει μια πρώην φοιτήτρια που παρακολουθούσε τα μαθήματα που παρέδιδε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης