Μυρτώ Τσάβαλου – Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως σχετικά με την αιματηρή συμπλοκή που σημειώθηκε στις 3 Μαΐου στις φυλακές Κορυδαλλού, κατά τη διάρκεια της οποίας έχασαν τη ζωή τους δύο κρατούμενοι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 18.

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της ημέρας αυτής, όταν τουλάχιστον επτά άτομα φέρονται να κράτησαν ως όμηρο έναν 57χρονο Ινδό, σε άλλο κελί, ζητώντας του λύτρα.

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα στις 3 Μαΐου, όταν τουλάχιστον επτά άτομα φέρονται να κράτησαν ως όμηρο έναν 57χρονο Ινδό, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ζητώντας του λύτραΟι κρατούμενοι «απήγαγαν» τον εν λόγω άνδρα και τον κράτησαν εντός κελιού, ενώ ζήτησαν να πάρει τηλέφωνο στους συγγενείς του στην Αγγλία, προκειμένου να καταβάλουν 10.000 ευρώ ως λύτρα για την απελευθέρωσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας στο zougla.gr ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Κορυδαλλού Μάριος Οικονομάκης ανέφερε ότι το περιστατικό προκύπτει βάσει έρευνας της αστυνομίας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Έχει κάνει έρευνα η αστυνομία και πληροφορίες δικές μας αναφέρουν ότι κρατήθηκε διά της βίας σε άλλο κελί από αυτό που έπρεπε να βρίσκεται. Η συμπλοκή ανάμεσα στους κρατουμένους σημειώθηκε περίπου στις 20.00. Νωρίτερα, πιθανολογείται ότι οι περίπου επτά κρατούμενοι προχώρησαν στην “απαγωγή”… Υπάρχει αδυναμία ελέγχου τις ώρες που είναι ανοιχτά τα κελιά» ανέφερε μεταξύ άλλων στο zougla.gr o κ. Οικονομάκης.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως σχετικό εισαγγελικό πόρισμα δεν έχει εκδοθεί για την υπόθεση, ωστόσο από την πρώτη στιγμή αστυνομικοί και δικαστικοί κύκλοι απέδιδαν το αιματηρό περιστατικό σε εκβιασμό που επιχείρησαν να κάνουν σε συγγενείς κρατουμένων άλλοι έγκλειστοι των φυλακών Κορυδαλλού.

«Εκτός από αυτήν την περίπτωση (σ.σ.: του Ινδού) υπάρχει πιθανότητα ορισμένοι έγκλειστοι να αποπειράθηκαν να εκβιάσουν και άλλους συγκρατουμένους τους» αναφέρουν δικαστικές πηγές.

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Οικονομάκη:

Το ένα περιστατικό έφερε το άλλο και η ένταση κλιμακώθηκε, με αποτέλεσμα το μοιραίο βράδυ της 3ης Μαΐου να σημειωθούν εκτεταμένα επεισόδια στη Γ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, κατά τα οποία εξέπνευσαν οι δύο κρατούμενοι.

Η συμπλοκή

Το βράδυ της 3ης Μαΐου, ομάδα αποτελούμενη από Αλβανούς και Άραβες, λίγο πριν μπουν στα κελιά τους και έχοντας στην κατοχή τους αυτοσχέδια μαχαίρια και σίδερα, κινήθηκαν εναντίον μιας ομάδας Πακιστανών και δεν άργησαν να έρθουν τα χειρότερα. Εκτός από τους δύο νεκρούς τουλάχιστον 18 κρατούμενοι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι πέντε σοβαρά.

«Όλα ξεκίνησαν ξαφνικά και πολύ γρήγορα η ένταση κλιμακώθηκε με τραγικά αποτελέσματα. Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους και πολλά τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο» ανέφεραν καλά ενημερωμένες πηγές στο zougla.gr.

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ενώ τις φυλακές επισκέφθηκε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχης Φυτράκης.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης