Φωτογραφίες – Video: Νίκος Χριστοφάκης

Τρεις διαφορετικές λήψεις από τις κάμερες ασφαλείας περιγράφουν με ακρίβεια τις κινήσεις των δύο βομβιστών, οι οποίοι τοποθέτησαν τα ξημερώματα της Τρίτης το μασούρι με τη δυναμίτιδα σε πρατήριο καυσίμων στην Ανάβυσσο.

Στα τρία αυτά videos μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει τις προσεκτικές κινήσεις των δύο ατόμων με τα κράνη, το άναμμα του βραδύκαυστου φιτιλιού και τέλος τις επιπτώσεις που προκάλεσε το μασούρι με τον δυναμίτη. Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, οι κινήσεις αυτές καταδεικνύουν πως οι δράστες απέφυγαν να προκαλέσουν καταστροφική πυρκαγιά στο πρατήριο με τις δεξαμενές καυσίμων. Επίσης, όπως ισχυρίζεται η ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες παρέμειναν στο σημείο παρακολουθώντας την κίνηση, προκειμένου να μην υπάρξουν θύματα από τους διερχόμενους, αν αποφάσιζαν να πλησιάσουν το πρατήριο βενζίνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τα 3 videos:

Η στιγμή που ο δράστης τοποθετεί στην είσοδο του πρατηρίου καυσίμων το μασούρι με τη δυναμίτιδα:

Το άναμμα του βραδύκαυστου φιτιλιού: 

Τα πρώτα δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το χρονικό της έκρηξης:

Στις 05.20 το πρωί της Τρίτης εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός σε πρατήριο υγρών καυσίμων επί της λεωφόρου Κωνσταντίνου Καραμανλή 100 στην Ανάβυσσο.

Από την έκρηξη ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, ωστόσο προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές τόσο στο πρατήριο όσο και σε παρακείμενα σπίτια και καταστήματα. Η φωτιά που προκλήθηκε κατασβέστηκε από 15 πυροσβέστες, οι οποίοι επιχείρησαν με έξι οχήματα.
Η ισχύς της έκρηξης ήταν τέτοια, που έχουν σπάσει τα τζάμια κατοικιών και καταστημάτων σε απόσταση δύο οικοδομικών τετραγώνων

Ο κ. Κιούσης, ιδιοκτήτης του πρατηρίου και πρόεδρος των βενζινοπωλών, ανέφερε πως η έκρηξη σημειώθηκε στις 05.20, όταν και άκουσε έναν πολύ έντονο θόρυβο.

«Μένω ακριβώς από πάνω. Στις 05.20 ακούσαμε έκρηξη και είδαμε μια μικρή φωτιά, την οποία και σβήσαμε. Σε μισή ώρα ήρθε η Πυροσβεστική» δήλωσε στην κάμερα του zougla.gr.

Παράλληλα, τόνισε πως το μαγαζί έχει καταστραφεί. «Έχει δημιουργηθεί κρατήρας, υπάρχουν πολλές ζημιές. Στα 50 μέτρα έχουν σπάσει τζαμαρίες και τζάμια αυτοκινήτων» ανέφερε.

Δείτε τις δηλώσεις του στην κάμερα του zougla.gr:

«Η έκρηξη έγινε στις 05.20 το πρωί και 05.50 το πρωί θα άνοιγα και θα είχα εξαϋλωθεί. Δέκα βήματα είναι το πρατήριο από το σπίτι μου» είπε νωρίτερα σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου.

Φωτογραφία του κρατήρα που δημιουργήθηκε στην είσοδο του πρατηρίου

Σπασμένα τζάμια

Για την έκρηξη μίλησε κάτοικος της περιοχής, η οποία τόνισε πως ήταν τόση ισχυρή, που μετατόπισε το κούφωμα του παραθύρου του σπιτιού της, ενώ είπε πως σε διπλανό οικόπεδο εκτοξεύθηκε ένα μεγάλο αντικείμενο.

Ακούστε όσα είπε στην κάμερα του zougla.gr:

 
Φωτογραφία από το σημείο της έκρηξης

«Δεν πάει κάπου το μυαλό μου, μόνο με την ιδιότητα ως προέδρου μού πάει αν έχω ενοχλήσει τίποτα λαμόγια του χώρου» ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΒΕ, διευκρινίζοντας πως δεν έχει προσωπικές διαφορές με κανέναν.

Κομμάτια του εκρηκτικού μηχανισμού που βρήκαν οι Αρχές και πήραν για να τα εξετάσουν

Η ισχύς της έκρηξης ήταν τέτοια, που έσπασαν τα τζάμια κατοικιών και καταστημάτων σε απόσταση δύο οικοδομικών τετραγώνων.

Μεγάλες οι ζημιές που προκλήθηκαν από την έκρηξη

Διαβάστε επίσης: Μυστήριο καλύπτει την έκρηξη στο βενζινάδικο
                               Έκρηξη σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Ανάβυσσο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης