«Επέδειξες ψυχραιμία και η ψυχραιμία είναι γενναιότητα» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον κυβερνήτη του σκάφους του Λιμενικού «Γαύδος», μόλις τον συνάντησε στο Yπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κατά την επίσκεψή του στον θάλαμο επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος.

Σε μία συμβολική επίσκεψη, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε ένα μήνυμα προς την τουρκική πλευρά αλλά και τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, ιδιαίτερα δε στο Λιμενικό Σώμα, το οποίο έχει τον τελευταίο καιρό επωμιστεί το μεγάλο βάρος της διαχείρισης της κατάστασης στην περιοχή των Ιμίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αλέξης Τσίπρας συμμετείχε σε σύσκεψη και ενημερώθηκε από τα επιτελικά στελέχη του Υπουργείου Ναυτιλίας και από τη φυσική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος.

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε στο γραφείο του υπουργού με όλα τα μέλη του πληρώματος του «Γαύδος», τα οποία συνεχάρη, ενώ συνομίλησε μαζί τους. Συναντήθηκε, επίσης, και με άνδρες από τη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών που πήραν μέρος επιχειρησιακά σε καταπολέμηση περιστατικών οργανωμένου εγκλήματος, αλλά και με άνδρες της Μονάδας Ελικοπτέρων και Αεροσκαφών του Λιμενικού. Παρόντες ήταν ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο αρχηγός του Λιμενικού.

Κατά την άφιξή του, τον κ. Τσίπρα υποδέχθηκε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και στη συνέχεια μετέβησαν στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιτήρησης και Ελέγχου Συνόρων, το οποίο περιλαμβάνει το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, καθώς και το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού. Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις δυνατότητες και τον ρόλο του Κέντρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στιγμιότυπα από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα στελέχη του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ:

Στιγμιότυπα από την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον θάλαμο επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος:
Ο πρωθυπουργός στον θάλαμο επιχειρήσεων του Λιμενικού

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή

Ο θάλαμος επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος

Το πλήρωμα του Περιπολικού Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ 090) του Λιμενικού Σώματος, «Γαύδος»

«Είμαστε ευγνώμονες στους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος που, με γενναιότητα και αυτοθυσία, υπερασπίζονται τα σύνορα της χώρας» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Twitter, σχετικά με τη συνάντηση που είχε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με το πλήρωμα του Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης 090 «Γαύδος».

H ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα στο Twitter:

Σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα στο Υπουργείο Ναυτιλίας:
Ο Αλέξης Τσίπρας συμμετέχει σε σύσκεψη και ενημερώνεται από τα επιτελικά στελέχη του Υπουργείου Ναυτιλίας και από τη φυσική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος

O θάλαμος επιχειρήσεων του Λιμενικού:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης