Σε ένα άνευ προηγουμένου κυνήγι χαμένου θησαυρού επιδίδονται το τελευταίο διάστημα χρυσοθήρες από όλο τον κόσμο, προκειμένου να ανακαλύψουν το μυθικό «χρυσό τρένο» των Ναζί στην Πολωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην περιοχή να καταφθάνουν επίδοξοι… Indiana Jones από κάθε γωνιά του πλανήτη, προκαλώντας την κινητοποίηση των αρχώνΤο έναυσμα για τις έρευνες έδωσαν δύο κυνηγοί θησαυρών από τη Γερμανία και την Πολωνία, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι βρίσκονται στα ίχνη του τρένου με το πολύτιμο φορτίο, που βρίσκεται καλά κρυμμένο στις μυστικές καταβόθρες του σιδηροδρομικού δικτύου της πόλης Walbrzych, από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μάλιστα, οι δύο άνδρες έχουν απευθυνθεί σε δικηγόρο προκειμένου να διαπραγματευτούν με τις αρχές για το 10% των ευρέτρων για το τρένο και το περιεχόμενό του, ενώ επεσήμαναν ότι μόνο όταν εξασφαλίσουν την αμοιβή τους γραπτώς θα αποκαλύψουν το μέρος όπου βρίσκεται. Στο μεταξύ, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το όχημα περιέχει μέχρι και 30 τόνους χρυσού, καθώς και διαμάντια, άλλα πετράδια και βιομηχανικό εξοπλισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η είδηση μεταδόθηκε με αστραπιαία ταχύτητα, με αποτέλεσμα στην περιοχή να καταφθάνουν επίδοξοι… Indiana Jones από κάθε γωνιά του πλανήτη, προκαλώντας την κινητοποίηση του στρατού και της αστυνομίας, που αναγκάστηκαν να αποκλείσουν την περιοχή, έπειτα από μία ύποπτη πυρκαγιά που ξέσπασε το σαββατοκύριακο.

Στο παιχνίδι της αναζήτησης του τρένου-φαντάσματος μπήκαν εμπειρογνώμονες του στρατού, που επιστράτευσαν την τεχνολογία των ραντάρ, για να ερευνήσουν την περιοχή, ενώ εκπρόσωπος της τοπικής αρχής δεν έκρυψε την πεποίθησή του ότι «κατά 90% το τρένο και ο θησαυρός είναι υπαρκτά».

Σύμφωνα με τον τοπικό μύθο, ένα θωρακισμένο τρένο γεμάτο με θησαυρούς ξεκίνησε από τη γερμανική πόλη Breslau και οδηγήθηκε μέσα από ένα τούνελ σε μία πλαγιά λόφου κοντά σε μεσαιωνικό κάστρο της περιοχής, καθώς ο Κόκκινος Στρατός πλησίαζε και οι σύμμαχοι διεξήγαγαν εναέριες επιδρομές κατά τις τελευταίες μέρες του πολέμου.

Λέγεται ευρέως ότι οι Ναζί έκρυψαν τα λάφυρα -τα περισσότερα εκ των οποίων είχαν κλαπεί από οικογένειες Εβραίων- στο τέλος του πολέμου, αφού δεν υπήρχε κανένας τρόπος να τα μεταφέρουν δυτικά.

Μάλιστα, όπως ανέφερε αξιωματούχος του υπουργείου Πολιτισμού της Πολωνίας, οι δύο κυνηγοί χρυσού έλαβαν τις απαραίτητες πληροφορίες για τον εντοπισμό του τρένου από έναν άνδρα, ο οποίος έλυσε τη σιωπή του λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.

Ρεπόρτερ της βρετανικής Telegraph βρέθηκε στα έγκατα της γης και ακολούθησε τα μονοπάτια του δαιδαλώδους δικτύου στοών, στο οποίο εικάζεται ότι βρίσκεται θαμμένο το μυστήριο τρένο…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης