Ιδιαίτερα σημαντική είναι η σημερινή συνάντηση (12.00 το μεσημέρι τοπική ώρα, 13.00 ώρα Ελλάδας) των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη με τον κοινοτικό επίτροπο, αρμόδιο για τις Οικονομικές Υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί.

Το ραντεβού των τεσσάρων ανδρών γίνεται με φόντο τις χαμηλότερες, συγκριτικά με τις αρχικά προσδοκώμενες, επιδόσεις για φορολογικά έσοδαΤο ραντεβού των τεσσάρων ανδρών γίνεται με φόντο τις χαμηλότερες, συγκριτικά με τις αρχικά προσδοκώμενες, επιδόσεις για φορολογικά έσοδα που θα καθορίσουν τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας-δανειστών και βέβαια την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δις ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, τη στιγμή που το κλίμα φαίνεται να έχει βαρύνει ως έναν βαθμό, λόγω της υπόθεσης Γεωργίου, η Αθήνα δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει 14 από τα συνολικά 15 προαπαιτούμενα.

Ποια είναι αυτά;

1. Εναρμόνιση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης με την κατάργηση του κατώτερου συντελεστή εισφορών για τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων (της δυνατότητας ασφάλισης στον ΟΓΑ για μικροεπαγγελματίες σε δήμους μικρότερους των 2.000 κατοίκων). Κατάργηση όλων των εξαιρέσεων που επιτρέπουν την καταβολή χαμηλότερων εισφορών για τον κλάδο υγείας (π.χ. δικηγόρων, ιατρών, μηχανικών κ.λπ.) και αναθεώρηση προς τα κάτω της έκπτωσης στην καταβολή εισφορών για την αναγνώριση πλασματικών περιόδων ασφάλισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2. Αξιολόγηση των διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (το μέτρο έχει λάβει άτυπη παράταση για τον Οκτώβριο).

3. Επικύρωση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο της συμφωνίας για το Ελληνικό.

4. Μέτρα και νομοθεσία, εφόσον αυτό απαιτείται, για την ενίσχυση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας σύμφωνα με τις συστάσεις των ενδιαφερόμενων μερών και των εμπειρογνωμόνων.

5. Συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών για τους υποψηφίους του Εποπτικού Συμβουλίου του Υπερταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, που θα είναι υπεύθυνο για την επιλογή του διοικητικού συμβουλίου (σ.σ.: σύμφωνα με πληροφορίες η λίστα υποψηφίων βρίσκεται στο τελικό στάδιο).

6. Μεταφορά στο νέο Ταμείο της δεύτερης ομάδας ΔΕΚΟ.

7. Εκδήλωση ενδιαφέροντος από πλευράς ΤΑΙΠΕΔ για τη μακροπρόθεσμη (35 έτη) παραχώρηση της Εγνατίας Οδού Α.Ε. και τριών κάθετων αξόνων.

8. Μεταφορά των μετοχών του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ (στόχος ήταν μέχρι το τέλος του Ιουλίου) και ολοκλήρωση των παρεμβάσεων που σχετίζονται με τη συντήρηση του δικτύου σιδηροδρομικής υποδομής.

9. Επανεξέταση του σχεδίου απελευθέρωσης της αγοράς του φυσικού αερίου και των συνθηκών πρόσβασης των εναλλακτικών προμηθευτών.

10. Μεταφορά στην εθνική νομοθεσία του πλαισίου της Ε.Ε. για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

11. Τροποποίηση νομοθεσίας για το ειδικό τέλος ΕΤΜΕΑΡ μέσω του οποίου αποπληρώνονται οι ΑΠΕ με σεβασμό των υφιστάμενων συμβάσεων, σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με στόχο την εξάλειψη του ελλείμματος στον λογαριασμό ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ.

12. Ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων σχετικά με τα τιμολόγια υψηλής τάσης με την υπογραφή των αντίστοιχων συμβάσεων.

13. Έγκριση από τη Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ της πώλησης τουλάχιστον του 20% του ΑΔΜΗΕ σε στρατηγικό επενδυτή. Η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί.

14. Λήψη μέτρων για την παροχή επαρκών πόρων, ώστε η νέα Αρχή Δημοσίων Εσόδων να μπορέσει να λειτουργήσει αποτελεσματικά.

15. Διορισμός συμβουλίου διοίκησης της νέας Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης