Σχέδιο δολοφονίας κατά της «ενοίκου» της Ντάουνινγκ Στριτ Τερέζα Μέι απετράπη από τις Αρχές της M. Βρετανίας.

Σύμφωνα με το Sky News, το οποίο επικαλέσθηκε πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση, αξιωματικοί της αστυνομίας εικάζουν ότι το σχέδιο προέβλεπε τη ρίψη ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην επίσημη κατοικία της πρωθυπουργού στη Ντάουνινγκ Στριτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σχεδιασμός προέβλεπε ότι εν μέσω του χάους που θα ακολουθούσε, ένοπλοι θα εισέβαλαν στο κτήριο και θα δολοφονούσαν την Μέι.Εν συνεχεία θα επιχειρούσαν να διαφύγουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Δύο συλλήψεις

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι σε δύο υπόπτους που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τρομοκρατία και θα προσαχθούν ενώπιον δικαστηρίου στο Ουέστμινστερ αργότερα σήμερα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Met, οι δύο άνδρες συνελήφθησαν από την αντιτρομοκρατική την 28η Νοεμβρίου. Η αστυνομία ανέφερε ότι πρόκειται για τους Νάιμουρ Ζακαρίγια Ραχμάν, 20 ετών, κάτοικο του βόρειου Λονδίνου, και τον Μοχάμεντ Ακίμπ Ιμράν, 21 ετών, κάτοικο του νοτιοανατολικού Μπέρμιγχαμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγάλη επιχείρηση για την αποτροπή του σχεδίου

Το τηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε ότι η έρευνα που οδήγησε στη ματαίωση του σχεδίου διεξαγόταν επί πολλές εβδομάδες και σε αυτή συμμετείχαν στελέχη της Σκότλαντ Γιαρντ, της υπηρεσίας αντικατασκοπίας MI5 και της αστυνομίας της περιοχής Γουέστ Μίντλαντς.

Νωρίτερα την Τρίτη, ένας εκπρόσωπος της Μέι δήλωσε ότι οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου κατάφεραν να αποτρέψουν την εκτέλεση εννέα σχεδίων για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών στη χώρα μέσα στους τελευταίους 12 μήνες.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στο υπουργικό Συμβούλιο της Τρίτης, σημειώνει ο Independent, από τον Αντριου Πάρκερ, επικεφαλής της υπηρεσίας αντικατασκοπίας MI5.

Το περασμένο έτος, ανακοίνωσαν οι αστυνομικές Αρχές, είχαν αποτραπεί εννέα τρομοκρατικές ενέργειες.
Συνολικά την τελευταία τετραετία απετράπησαν 22 τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα, σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας, με 500 έρευνες σε εξέλιξη.

Η Τερέζα Μέι ευχαρίστησε όλες τις υπηρεσίες που ενεπλάκησαν στην αποτροπή του σχεδίου δολοφονίας της.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης