Το πέπλο του φόβου εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη, με τα συνεχή χτυπήματα των τζιχαντιστών να προκαλούν φρίκη. 

Η Γαλλία καλείται να αντιμετωπίσει τους φανατικούς ισλαμιστές, που έχουν παρεισφρήσει στο έδαφός της και τη χτυπούν ανελέητα και μάλιστα εκεί που πονάει πιο πολύ… στον πυρήνα της Γαλλικής κοινωνίας.

Το βράδυ της Τετάρτης,
η ιστοσελίδα Le Telegramme, έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο το οποίο, δείχνει τους δύο αυτοαποκαλούμενους στρατιώτες του Ισλαμικού Χαλιφάτου, έξω από την εκκλησία του Σεντ Ετιέν, αμέσως μετά τον αποκεφαλισμό του ιερέα, να προσπαθούν να διαφύγουν, κρατώντας ως «ανθρώπινη ασπίδα» δύο μοναχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βίντεο δείχνει μια ομάδα βαριά οπλισμένων γάλλων ανδρών της αντιτρομοκρατικής, να κινείται σε αρμονία έξω από την εκκλησία με τους «snipers» από ‘κει και πέρα να αναλαμβάνουν δράση.

Οι αστυνομικές αρχές στη Γαλλία, εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να συμπληρωθούν τα όποια κενά, τυχόν υπάρχουν στις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας, ούτως ώστε να αποφύγουν παρόμοια χτυπήματα στο μέλλον. Η δολοφονία του πατέρα Ζακ Χάμελ και της ομηρίας τεσσάρων προσκυνητών, έχει συγκλονίσει τη Γαλλία, που έχει υποστεί πολυάριθμες τρομοκρατικές επιθέσεις τους τελευταίες 18 μήνες, με ειδικούς αναλυτές να επισημαίνουν ότι αυτή, είναι η πρώτη προσπάθεια να χτυπηθεί η καρδιά της πολιτιστικής της ταυτότητας και να βεβηλωθεί η πολιτιστική κληρονομία της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πιο τρανή απόδειξη είναι το εξής. Ότι η εκκλησία αυτή -δεν πρέπει κανείς να κάνει το λάθος να πιστέψει ότι επελέγη τυχαία- βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον ιερό καθολικό ναό «ντι Ρουβριέ» της ενορίας του Αγίου Στεφάνου, σε προάστιο νότια της Ρουέν, όπου είχε μαρτυρήσει το 1431 η Ιωάννα της Λωραίνης, το σύμβολο της Ελεύθερης Γαλλίας.  

Για «θρησκευτικό πόλεμο» μιλάνε πλέον ανοικτά, οι περισσότεροι Γάλλοι πολιτικοί, με τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, να δηλώνει ότι η αιματηρή επίθεση μέσα στον καθολικό ναό, αποτελεί για τον ίδιο βεβήλωση της Γαλλικής Δημοκρατίας!

Ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς από την πλευρά του, εξέφρασε την πεποίθηση ότι πρόκειται για μία άκρως συμβολική δολοφονία, στόχος της οποίας είναι η χριστιανική πίστη στη Γαλλία. Στους «Irish Times» ο Γάλλος πρωθυπουργός είπε: Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Μια επίθεση σε έναν ιερέα μέσα σε εκκλησία αποδεικνύει, ότι δεχόμαστε πόλεμο ενάντια στη θρησκεία μας και τον πολιτισμό μας. Προσπαθούν να σπείρουν τη διχόνοια στην κοινωνία μας» ανέφερε.  

Νωρίτερα σήμερα ο Φρανσουά Ολάντ συναντήθηκε με τους θρησκευτικούς εκπροσώπους της χώρας και απηύθυνε πρόσκληση για ενότητα των θρησκευτικών ηγετών. 

«Ο πρόεδρος στέλνει ένα πανίσχυρο μήνυμα στο γαλλικό λαό. Ότι θα κάνουμε τα πάντα για να τον προστατεύσουμε. Με τα ίδια όπλα που πολεμάμε στο εξωτερικό, θα υπερασπίσουμε και στο εσωτερικό τους γάλλους πολίτες» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Γαλλικής κυβερνήσεως Στεφάν Λε Φολ, αμέσως μετά τη συνάντηση του Προέδου Ολάντ με τον αντιπρόεδρο του γαλλικού συμβουλίου της μουσουλμανικής κοινότητος Αχμέτ Ογκράς και τον πρόεδρο της Εβραϊκής κοινότητας Ζοέλ Μερκί. 

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να παρασυρθούμε στην πολιτική του Daech (Ισλαμικού Χαλιφάτου)» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος του Παρισιού, Καρδινάλιος Αντρέ Τρουί.

Ακολούθως ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ προήδρευσε του υπουργικού συμβουλίου με βασικό θέμα την Εθνική Άμυνα της χώρας. 

Στο μεταξύ η καθολική Μαρί Λεπέν, ηγέτης της δεξιάς πτέρυγας του κόμματος του Εθνικού μετώπου, έκανε στο «Τουίτερ» την ακόλουθη ανάρτηση: Στη Δύση όπως και στην Ανατολή, οι Χριστιανοί πρέπει να αντισταθούν στο Ισλάμ.

«Μόλις είδα τα μαχαίρια κατάλαβα ότι όλα είχαν τελειώσει»

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή που δίδει μια από τις μοναχές που βρισκόταν στο πλάι του ιερέα την ώρα της αποτρόπαιας δολοφονίας: «Με το που μπήκαν μέσα στο ιερό και είδα τα μαχαίρια, λέω πάει τώρα. Όλα τέλειωσαν. Κάποια στιγμή του είπαν “κάνε πέρα εσύ θα ψάλλουμε εμείς τώρα” κι άρχισαν να μιλάνε πια αραβικά. Ήταν ένας ιερέας που ποτέ δεν θα ξεχάσουμε. Πάνω απ΄ολα ήταν καλός άνθρωπος”…


Τι σημαίνει ιερός πόλεμος για τους ισλαμιστές

Οι χώρες εκτός του Ισλάμ αποκαλούνται χώρος του πολέμου. Άρα οι χώρες αυτές θεωρούνται εχθροί του Ισλάμ και επιβάλλεται να πολεμηθούν από τους ισλαμιστές. Ο πόλεμος στο όνομα του Αλλάχ αποτελεί εκδήλωση ευσέβειας σύμφωνα με το κοράνι.

Στόχος του ιερού πολέμου είναι ο προσηλυτισμός των απίστων και η υποταγή τους. Αναφέρεται επίσης ότι: «και πολεμήστε τους μέχρις ότου να μην υπάρχει πειρασμός και να είναι η θρησκεία του Αλλάχ η μοναδική» (8,39). Πολεμάτε αυτούς που δεν πιστεύουν στον Αλλάχ… μέχρις ότου δώσουν το φόρο υποτέλειας… με εκούσια υποταγή» (9,29). Αν υπάρχουν είκοσι από σας που υπομονετικά επιμένουν, θα νικήσουν διακόσιους, κι αν από σας είναι εκατό θα νικήσουν χίλιους απ’ τους άπιστους, γιατί αυτοί είναι ένας λαός χωρίς κατανόηση» (8,65). Και στο τέλος του καλεί να πολεμήσουν έως ότου έρθει η τελική νίκη: «Να πιστεύετε στον Αλλάχ και στον Απόστολό Του και να πολεμάτε για το Δρόμο του Αλλάχ για να επικρατήσει η θρησκεία μας και να απολαύσετε τον παράδεισο του Αλλάχ».

Δε σκοτώνεις εσύ, ο Αλλάχ σκοτώνει…

«Όποιος σκοτώνεται σ’ αυτόν τον πόλεμο πηγαίνει στον παράδεισο (47,4-6). Αντάλλαγμα όσων σκοτώσουν και θα σκοτωθούν για τη θρησκεία θα είναι ο παράδεισος (9,111). Ο Θεός ετοιμάζει μεγάλη ανταμοιβή για κείνους που έλαβαν μέρος στον πόλεμο (4,95). Στον πολεμιστή «δόθηκε ειδική θέση απ’ Αυτόν, (τον Αλλάχ) κι άφεση αμαρτιών κι επιείκεια» (4,96). Δηλαδή στον πολεμιστή, που σκότωσε η σκοτώθηκε στον Ιερό Πόλεμο, συγχωρούνται οι αμαρτίες του (61,12 και 3,195) και πηγαίνει στον παράδεισο. Οι πιστοί πολεμούν υπέρ του Αλλάχ και οι άπιστοι για χάρη του σατανά (4,76). Για το θάνατο των απίστων αναφέρει πως: «Δεν είστε εσείς που τους σκοτώσατε, αλλ’ ο Αλλάχ τους σκότωσε».

 «Να πως πρέπει να τιμωρούνται οι εχθροί»

Διαβάστε πως πρέπει να τιμωρούνται οι εχθροί του Αλλάχ και του Μωάμεθ για να καταλάβετε τι πλύση εγκαφάλου γίνεται σε αυτούς τους ανθρώπους. 

Η τιμωρία εκείνων οι οποίοι πολεμούν τον Αλλάχ είναι «να διαβιούν στη γη άσχημα, είναι να εκτελούνται ή να σταυρώνονται ή να κόβονται τα χέρια και τα πόδια αντίπλευρα, ή να εξορίζονται απ’ αυτή τη γη. Αυτοί έχουν την ατίμωση, στον κόσμο αυτό, και τους περιμένει στον άλλο Κόσμο μεγάλος παιδεμός…» αναφέρεται μεταξύ άλλων ενώ για όσους φεύγουν απ’ την πίστη του Μωάμεθ αναφέρει πως: «Αν… επιστρέψουν στην απιστία, τότε συλλάβετέ τους και σκοτώστε τους, όπου κι αν τους βρίσκονται». 

Επιμέλεια: Φάνης Επιτροπάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης