Επί σχεδόν δύο ώρες κατέθετε στην Επιτροπή Θεσμών η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, σχετικά με τις καταγγελίες της κατά του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, για παρεμβάσεις του, στο έργο της, ενώ η ακρόαση της συμφωνήθηκε να συνεχιστεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Η κα. Τσατάνη διευκρίνισε καταρχήν ότι δεν αμφισβητεί «την εντιμότητα του κ. Παπαγγελόπουλου, αλλά τη σοβαρότητα του», σημειώνοντας ότι «δεν μπόρεσε να συμφιλιωθεί με την αλήθεια και να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχαν τόσο στο υπουργείο Δικαιοσύνης όσο και τηλεφωνικά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον κατηγόρησε ταυτόχρονα ότι προσπαθεί να αποδυναμώσει το περιεχόμενο της αναφοράς της για την υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, την οποία χειρίστηκε.

Η κα. Τσατάνη έκανε λόγο για λάσπη που δέχεται, υποστήριξε ότι βρίσκεται «σε ομηρία μιας προκαταρκτικής έρευνας και πιθανότατα από χθες και πειθαρχικής δίωξης» και τόνισε ότι είναι «καθαρή, για αυτό και είναι πάντα όρθια».

«Όλη αυτή η προσπάθεια παρεκτροπής και αποδυνάμωσης της αναφοράς μου με οδήγησε να είμαι αγανακτισμένη, όχι όμως φοβισμένη. Δεν έχω καμία σχέση με το σκοτεινό πρόσωπο της διαπλοκής και με μαφιόζικα χτυπήματα. Υπηρετώ 35 χρόνια τη Δικαιοσύνη, και με απόλυτη ευλάβεια έχω χειριστεί χιλιάδες υποθέσεις. Κανένας νόμιμος τρόπος για να αναγκαστώ να παραδώσω τη δικογραφία και να εξαιρεθώ από την υπόθεση δεν υπήρχε», υποστήριξε η κ. Τσατάνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης