Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Οικονομικών εξέφρασε ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο οικονομικό πρακτορείο Bloomberg το πρωί της Πέμπτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών

«Η Ευρώπη διαμορφώνει τους κανόνες της από το 2008 και έπειτα» ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης, ξεκαθαρίζοντας πως, σε περίπτωση που ο λαός ταχθεί υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα για τη συμφωνία με βάση την πρόταση των δανειστών, θα παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Οικονομικών.

«Αν ο λαός ταχθεί υπέρ του “ναι” στο δημοψήφισμα, εγώ το βράδυ της Δευτέρας δεν θα είμαι υπουργός Οικονομικών. Θα βοηθήσω, ωστόσο, οποιονδήποτε αναλάβει να χειριστεί αυτήν την κρίση χρέους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Οικονομικών εξέφρασε ο Γιάνης ΒαρουφάκηςΣε περίπτωση που οι πολίτες επιλέξουν το «όχι», στόχος της κυβέρνησης «είναι να προχωρήσει άμεσα σε επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων και να κλείσει μια νέα βιώσιμη συμφωνία», σύμφωνα με τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ.

Μεταξύ άλλων, είπε ότι δεν προτίθεται να υπογράψει συμφωνία που δεν θα προβλέπει ελάφρυνση του χρέους.

«Προτιμώ να κόψω το χέρι μου παρά να υπογράψω συμφωνία χωρίς αναδιάρθρωση χρέους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, μια προκαταρκτική συμφωνία στο Eurogroup θα επιτρέψει στην ΕΚΤ να ανοίξει τη στρόφιγγα του ELA και αυτό με τη σειρά του θα καταστήσει εφικτή την άρση των μέτρων που επιβλήθηκαν στις τράπεζες.

Εξέφρασε, δε, την ελπίδα «ότι οι Έλληνες θα ακολουθήσουν τη συμβουλή της κυβέρνησης και θα απορρίψoυν τις προτάσεις επί του πακέτου διάσωσης, που προαπαιτούν επιπλέον αύξηση των φόρων και περικοπή των δαπανών ως αντάλλαγμα για τη συνέχιση της βοήθειας».

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να γίνουν μεταρρυθμίσεις στη χώρα υπό έναν όρο: «Θέλουμε να αλλάξουμε και να κάνουμε μεταρρυθμίσεις σε αυτήν τη χώρα… Όμως, επιθυμούμε να το κάνουμε αυτό στο πλαίσιο μιας αναδιάρθρωσης του χρέους».

«Αυτό που λέμε στον ελληνικό λαό είναι “όχι σε μεγαλύτερο βαθμό και να υποκρινόμαστε”» είπε ακόμη ο υπουργός Οικονομικών.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης