Ανησυχία έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Κοζάνης και των Γρεβενών η έντονη αλλά μικρής ισχύος σεισμική δραστηριότητα τις τελευταίες ώρες.

Συγκεκριμένα από τις 20.53 (σ.σ.: το βράδυ της Τρίτης) έως και τις 02.15 (σ.σ.: ξημερώματα Τετάρτης) έχουν καταγραφεί περισσότερες από 11 σεισμικές δονήσεις μεγέθους από 1,6 έως 3,8 Ρίχτερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το φαινόμενο παρακολουθείται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι σεισμοί είναι μη ανακοινώσιμοι» ανέφεραν στο zougla.gr οι υπεύθυνοι βάρδιας του Γεωδυναμικού.

Τα επίκεντρα των δονήσεων:

Το kozaniLife.gr επικοινώνησε με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, όπου ανέφεραν: «Μιλάμε για μια μικρής τάξεως σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται στην περιοχή, η οποία δεν φαίνεται να είναι ανησυχητική, υπό την έννοια όμως των χαμηλών μεγεθών. Σύμφωνα με την όλη δραστηριότητα της περιοχής σας, θεωρούμε φυσιολογική την σεισμική αυτή ακολουθία. Σε όλη την Ελλάδα παρατηρούνται παρόμοια φαινόμενα αυτή τη στιγμή. Εμείς θα είμαστε υπό στενή παρακολούθηση της περιοχής, όπως και όλου του Ελλαδικού χώρου φυσικά, όπου υπάρχει αυξημένη σεισμική δραστηριότητα. Ευχόμαστε ένα ήσυχο βράδυ για όλη την Ελλάδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: kozanLife.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης