Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 02:43 τα ξημερώματα του Σαββάτου 249χλμ δυτικά βορειοδυτικά της Αθήνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 8 χιλιόμετρα βόρειο βορειοδυτικά της Αμφιλοχίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To zougla.gr επικοινώνησε με την Πυροσβεστική Υπηρεσία σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει οποιαδήποτε αναφορά ζημιών, ενώ η ίδια πληροφόρηση προκύπτει και κατόπιν επικοινωνίας μας με το Α.Τ. Άρτας. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Πρέβεζα, ωστόσο αναφορές για ζημιές δεν έγιναν ούτε στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα με το οποίο ήλθαμε σε επικοινωνία.

«Ο Αμβρακικός Κόλπος δίνει δονήσεις της τάξεως των 5 Ρίχτερ οι οποίοι όμως δεν δημιουργούν σοβαρές ζημιές» δήλωσε στο zougla.gr o Δρ. Γεράσιμος Χουλιάρας Κύριος Ερευνητής Σεισμολογίας του Ε.Α.Α. και πρόσθεσε «παρακολουθούμε την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας που μέχρι αυτή τη στιγμή έχει δώσει αρκετές δονήσεις μικρότερου μεγέθους».

Πατήστε εδώ για να δείτε σε πραγματικό χρόνο όλους τους σεισμογράφους της χώρας

To επίκεντρο της δόνησης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To zougla.gr σας παρουσιάζει τον γεωλογικό χάρτη και την στρωματογραφική στήλη της ευρύτερης περιοχής της Αμφιλοχίας – Αμβρακικού Κόλπου που περιέχει και τα ρήγματα της περιοχής

Interactive: Ερωτήσεις και απαντήσεις για τη σεισμική δραστηριότητα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης