Άσκηση εκκένωσης των χώρων ξενοδοχείου που βρίσκεται στο λιμένα Χερσονήσου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου στις 10.45 το πρωί σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές μετά από μεγάλο σεισμό και τσουνάμι.

Το σενάριο της άσκησης προβλέπει την εκκένωση των χώρων του ξενοδοχείου «Creta Maris Beach Resort» από τους διαμένοντες και το προσωπικό, λόγω εκδήλωσης σεισμικής δόνησης μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης, μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και επακόλουθης πρόκλησης τσουνάμι το οποίο πρόκειται να πλήξει τα παράλια της Κρήτης δέκα (10) λεπτά μετά τη στιγμή της σεισμικής δόνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί υπό την επίβλεψη του ομότιμου καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, κ. Ευθυμίου Λέκκα.

Στα πλαίσια της άσκησης, θα προηγηθεί διάλεξη από τον καθηγητή κ. Λέκκα την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014, στις 11:00 το πρωί στο ξενοδοχείο Creta Maris με θέμα: «Επιχειρησιακός σχεδιασμός και οργάνωση για την μείωση της επικινδυνότητας από τσουνάμι σε ξενοδοχειακό περιβάλλον»

Πηγή: flashnews.gr
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης