Υλικές ζημιές σε κτήρια, πτώσεις αντικειμένων στο πεζοδρόμιο, κατάρρευση τοίχων και… λιποθυμίες άφησε πίσω του ο ισχυρός σεισμός των 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος σημειώθηκε το πρωί της Μ. Παρασκευής στη νοτιοδυτική πολιτεία Γκερέρο και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Πόλη του Μεξικού και το τουριστικό θέρετρο Ακαπούλκο στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Εικόνες από το Associated Press δείχνουν κατοίκους της πρωτεύουσας να παραμένουν με τις πιτζάμες τους μακριά από τα σπίτια τους, ενώ στην πόλη Τσιλπαντσίνγκο ντε λος Μπράβος οχήματα υπέστησαν ζημιές ύστερα από την κατάρρευση τοίχων σε παρακείμενα σπίτια. Στο Ακαπούλκο η σεισμική δόνηση προκάλεσε πανικό ειδικά στους ξένους τουρίστες. Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα του Μεξικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με νεώτερη ανακοίνωση του επικεφαλής των Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης της μεξικανικής κυβέρνησης, Luis Felipe Puente, δεν υπήρξαν σοβαρές υλικές ζημιές ή τραυματισμοί πολιτών. Από τη μεριά του ο Angel Aguirre, κυβερνήτης της πολιτείας Γκερέρο εντός των διοικητικών ορίων της οποίας σημειώνονται κατά καιρούς ισχυρές σεισμικές δονήσεις, ανέφερε πως τα συνεργεία δεν κατέγραψαν θανάτους ή σοβαρές καταστροφές.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Διαβάστε επίσης:
«Ταρακουνήθηκε» η Πόλη του Μεξικού, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Απριλίου 2014, 18:01

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης