Με τον Δρ Γεράσιμο Γεράσιμο Χουλιάρα, κύριο ερευνητή σεισμολογίας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, επικοινώνησε το zougla.gr, για τον σεισμό των 4,7R που σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο θαλάσσιο χώρο βόρεια της Άνδρου.

Ο κ. Χουλιάρας παρατήρησε πως μία ακόμη δόνηση, με ισοδύναμο μέγεθος, είχε σημειωθεί στις 30 Απριλίου του 2014 στον ίδιο εστιακό χώρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχει μία διέγερση στην περιοχή. Παρακολουθούμε με προσοχή το γεγονός. Το Αστεροσκοπείο Αθηνών μελετά κάθε δόνηση όλο το 24ωρο.», τόνισε μιλώντας στο zougla.gr.

Τέλος, ο κ. Χουλιάρας σχολίασε την τοποθέτηση του Άκη Τσελέντη στη θέση του διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. «Ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης με το τεράστιο επιστημονικό έργο εκλέχθηκε για να διευθύνει το Ινστιτούτο. Γνωρίζουμε το επιστημονικό του έργο και την 30ετή συνεισφορά του. Αντικατέστησε τον καθηγητή Κώστα Μακρόπουλο που με την επιστημονική του γνώση και την τεράστια εμπειρία του συνέδραμε καθ’ όλη της θητείας του (5 έτη) στην αντιμετώπιση της καθημερινής δραστηριότητας και των εκτάκτων σεισμικών συμβάντων. Πιστεύω ότι πηγαίνουμε προς το καλύτερο».

Ο Γ. Χουλιάρας μιλά στο zougla.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σεισμός της 30ης Απριλίου

Ο σεισμός της 27ης Ιουνίου 2014

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης