Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23.08 το βράδυ της Παρασκευής στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Ύδρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το εστιακό βάθος ήταν 111 χιλιόμετρα και το επίκεντρο υπολογίστηκε 29 χλμ νοτιοανατολικά της Ύδρας και 89 χιλιόμετρα νότια της Αθήνας. Τόσο το ευρωπαϊκό σεισμολογικό κέντρο, όσο και το αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο δίνουν διαφορετική εκτίμηση του μεγέθους του σεισμού, κάνοντας λόγο για 5,7 Ρίχτερ.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, μέχρι τις 23.58 απόψε δεν είχαν αναφερθεί από την Ύδρα, όπου έγινε και η σχετική επικοινωνία, ζημίες λόγω του σεισμού που σημειώθηκε στις 23.08 το βράδυ. Από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, αλλά και τις κατά τόπους αρχές, δεν υπάρχουν επίσης αναφορές για θύματα ή ζημιές.

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον Δρ Γεράσιμο Χουλιάρα, κύριο ερευνητή σεισμολογίας, ο οποίος ανέφερε ότι ο σεισμός έγινε σε θαλάσσια περιοχή και σε μεγάλο βάθος (περίπου 110 χιλιόμετρα) και ως εκ τούτου δεν αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτοικοι από την Αθήνα, την Κόρινθο, το Λουτράκι ακόμη και από τα Χανιά επικοινώνησαν με το zougla.gr αναφέροντας ότι ένιωσαν τη δόνηση η οποία είχε μεγάλη διάρκεια.

Aναγνώστης του zougla.gr από τα Χανιά περιγράφει πώς αισθάνθηκε τη σεισμική δόνηση:

Κάτοικος της Κορίνθου επικοινώνησε με το zougla.gr μετά τη σεισμική δόνηση:

Επικοινωνήσαμε και με το Α.Τ. Ύδρας με τον αξιωματικό υπηρεσίας να μας αναφέρει πως η δόνηση έγινε αισθητή, αλλά δεν έχει λάβει αναφορές πολιτών για ζημιές. Επίσης τηλεφωνήσαμε στα Α.Τ. Ερμιόνης, Κέας και Πόρου και μάς ενημέρωσαν ότι δεν υπήρξαν προβλήματα.

Δείτε τι κατέγραψαν οι σεισμογράφοι:

Δείτε τι κατέγραψε ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένος στη Βούλα Αττικής

Δείτε τι κατέγραψε ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένος στο Λουτράκι

Δείτε τι κατέγραψε ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένος στο Κρανίδι

Η προκαταρκτική ανακοίνωση του Γεωδυναμικού

Τη δόνηση κατέγραψε ο σεισμογράφος του Πανεπιστημίου Πατρών

Η δόνηση όπως καταγράφηκε από τον σεισμογράφο στα Δίδυμα Αργολίδας

Το αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο κάνει λόγο για 5,7R

Το ευρωπαϊκό σεισμολογικό ινστιτούτο εκτιμά ότι η δόνηση είχε μέγεθος 5,7R

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης