Έντρομοι βγήκαν από τα σπίτια τους σήμερα το πρωί κάτοικοι σε διασυνοριακές περιοχές στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν λόγω ισχυρής σεισμικής δόνησης. Τουλάχιστον 215 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Στο Πακιστάν έχασαν τη ζωή τους 147 άνθρωποι και στο Αφγανιστάν 33. Όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, 12 μαθήτριες ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου στην πόλη Ταλοκάν, την ώρα που έτρεχαν να απομακρυνθούν από τις αίθουσες σχολείου. Παράλληλα, επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Τζαλαλαμπάντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο σεισμός έγινε αισθητός σε περιοχές του Αφγανιστάν, του Πακιστάν και της ΙνδίαςΟ σεισμός, μεγέθους 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 11.09 ώρα Ελλάδας στο βορειοανατολικό τμήμα του Αφγανιστάν, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν. Σύμφωνα με  το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS), το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε 269 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Καμπούλ, ενώ το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 212 χλμ.

Χάρτης με το επίκεντρο του σεισμού

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός τόσο στην πρωτεύουσα της Ινδίας Νέο Δελχί όσο και σε αυτήν του Πακιστάν (Ισλαμαμπάντ). Δεν υπάρχουν πληροφορίες για εκτεταμένες ζημιές. Η ισχυρή σεισμική δόνηση ξύπνησε μνήμες από το φονικό «χτύπημα» του Εγκέλαδου τον περασμένο Απρίλιο στο Νεπάλ, καθώς και από το 2005, όταν σεισμός, μεγέθους 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στο Κασμίρ άφησε πίσω του περισσότερους από 75.000 νεκρούς.

Δείτε φωτογραφίες:
Ισλαμαμπάντ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανήσυχοι βγήκαν στους δρόμους οι κάτοικοι του Ισλαμαμπάντ

Πλήθος κόσμου στους δρόμους της πόλης Λαχόρη (Πακιστάν)

Πακιστάν: Κατολίσθηση στην κοιλάδα Χούνζα

Πακιστάν: Ρωγμές σε κτήριο στην περιοχή Γκιλγκίτ Μπαλτιστάν

Ζημιές σε κατοικία στην πόλη Γκουργκάον (Ινδία)

Νέο Δελχί

Εκκένωση γραφείων στο Νέο Δελχί

Κασμίρ

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου, Μάριος Βελέντζας

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης