Ερώτηση

Καλησπέρα, σας στέλνω αυτό το μήνυμα εκφράζοντας την δυσαρέσκεια μου αλλά και την ανησυχία μου σχετικά με την μη ενημέρωση -αναφορά σε δυο σεισμικές δονήσεις στην Πάρνηθα και συγκεκριμένα στην περιοχή της Φυλής μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα… τι συμβαίνει στην περιοχή μας; Να περιμένουμε τα χειρότερα και γιατί δεν έγινε καμία μα καμία αναφορά για το φαινόμενο έστω και απο αυτή την ιστοσελιδα;

Απάντηση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καταλαβαίνω τη δυσαρέσκεια και την ανησυχία σας για τις ασθενείς δονήσεις που προέρχονται από το ρήγμα της Φυλής πού «έδωσε» τον καταστροφικό σεισμό της Πάρνηθας στις 7 Σεπτεμβρίου του 1999.

Το Εθνικό Σεισμογραφικό Δίκτυο ανακοινώνει επίσημα μόνο τους σεισμούς που υπερβαίνουν τα 4 Ρίχτερ και για αυτό το λόγο δεν είχατε πληροφόρηση για τους συγκεκριμένους ασθενείς σεισμούς.

Η επιστημονική μου άποψη είναι ότι το συγκεκριμένο ενεργό ρήγμα θα συνεχίσει να παράγει ασθενείς σεισμικές δονήσεις που δεν δημιουργούν προβλήματα. Από στατιστικής άποψης όμως δεν αναμένετε και άλλος ισχυρός σεισμός από τον εστιακό χώρο του σεισμού του 1999.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ευχαριστώ για την επικοινωνία

Κύριος Ερευνητής Σεισμολογίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Γεράσιμος Χουλιάρας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης