Ερώτηση

Κύριε Χουλιάρα, μπορείτε παρακαλώ να μας πείτε τι αναφέρει η νέα έρευνα που δημοσιοποίησε μέσω του Πανεπιστημίου Cornell η ομάδα του καθηγητή Βαρώτσου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σας ευχαριστώ

Απάντηση

Η ερευνητική ομάδα ΒΑΝ, συνεχίζοντας τα πειράματά της που αφορούν στην πρόγνωση των σεισμών, δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα πρόσφατα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Cornell.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μελέτη που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα http://arxiv.org/ αναφέρει ότι στις 22 Ιανουαρίου 2011 κατεγράφη στον σταθμό ΒΑΝ που βρίσκεται στην Κερατέα ανώμαλη δραστηριότητα στο ηλεκτρικό πεδίο της γης και πιθανολογείται η περίπτωση αυτό το φαινόμενο να αποτελεί προσεισμική ηλεκτρική δραστηριότητα SES.

Για αυτό τον λόγο, η ερευνητική ομάδα εστιάζει την προσοχή της στην εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή που καλύπτει το κόκκινο παραλληλόγραμμο στον χάρτη που σας παρουσιάζουμε :

Στον ίδιο χάρτη, το μπλε παραλληλόγραμμο αντιστοιχεί σε διαφορετική περιοχή, όπου συνεχίζεται η μελέτη της σεισμικής δραστηριότητας, από προγενέστερο πιθανό προσεισμικό ηλεκτρικό σήμα SES, που είχε καταγράψει και δημοσιεύσει η ερευνητική ομάδα.

Μπορείτε να δείτε κι εσείς τη μελέτη πατώντας εδώ

Ευχαριστώ για την επικοινωνία

Κύριος Ερευνητής Σεισμολογίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Γεράσιμος Χουλιάρας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης