Ερώτηση

Κύριε Χουλιάρα,

Μπορείτε να μου απαντήσετε γιατί όταν γίνεται σεισμός συνήθως απευθυνόμαστε στο Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο για άμεση ενημέρωση;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ευχαριστώ

Απάντηση

Το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) συλλέγει αυτόματα τις πληροφορίες από όλα τα συνεργαζόμενα Σεισμολογικά Δίκτυα και μέσω τις ιστοσελίδας του ανακοινώνει άμεσα τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις για όλους τους σεισμούς που συμβαίνουν σε όλη τη Γη. Ασφαλώς η ιστοσελίδα αυτή είναι επιστημονικά εξειδικευμένη για σεισμολόγους και είναι δύσκολο για έναν απλό πολίτη να βρει και να καταλάβει αυτό που ψάχνει.

Τo Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών είναι ο αρμόδιος επιχειρησιακός φορέας στην Ελλάδα που συντονίζει την παρακολούθηση της σεισμικής και ηφαιστειακής δραστηριότητας και στα πλαίσια συνεργασίας του με το EMSC παρέχει τις πληροφορίες και δεδομένα on-line για όλους τους σεισμούς του Ελλαδικού χώρου.

Μέσω της καινούργιας ιστοσελίδας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών μπορείτε άμεσα και εύκολα να ενημερώνεστε για τις επίσημες ανακοινώσεις όλων των ισχυρών σεισμών με μέγεθος μεγαλύτερο των 4 Ρίχτερ. Για να δείτε την καινούργια ιστοσελίδα πατήστε εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης μπορείτε να παρακολουθείτε την εξέλιξη της σεισμικότητας στην Ελλάδα και όλους τους σεισμούς που συμβαίνουν σε πραγματικό χρόνο.

Πατήστε εδώ

Ευχαριστώ

Δρ. Γεράσιμος Χουλιάρας
Κύριος Ερευνητής Σεισμολογίας
Αστεροσκοπείο Αθηνών

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης