Την Κυριακή 03/12/2017, πραγματοποιείται ο 6ος αγώνας ορεινού δρόμου ΄’Στα χνάρια του Δευκαλίωνα’’ στη περιοχή των Δελφών από τον αθλητικό πολιτιστικό σύλλογο Δελφικές Αμφικτυονίες υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του δήμου Δελφών, του ΣΕΓΑΣ και του Ομίλου UNESCO Πειραιώς κ Νήσων με την ευγενική χορηγία ΒΙΚΟΣ.

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, ο ορεινός αγώνας δρόμου μέσα από το μύθο του Δευκαλιώνα ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας του ιερού τόπου των Δελφών σε δύο διαδρομές 25 χλμ( 1200 μ υψόμετρο) και 10 χλμ ( 550 μ υψόμετρο) που ξεκινούν από το σημείο κατατεθέν της Δελφικής Ιδέας το σπίτι του Άγγελου Σικελιανού ως το θαυμαστό μέρος του Κωρύκειου Άνδρου πατώντας στα χνάρια του αθλητισμού, της ευγενούς άμιλλας, του μύθου, της ιστορίας, των πανέμορφων τοπίων ,της ψυχαγωγίας και της κοινωνικής προσφοράς στοχεύοντας στον εθελοντισμό μυελού των οστών για τον σύλλογο όραμα ελπίδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαδρομές εναλλάσσονται μεταξύ μονοπατιών και δασικών χωματόδρομων δίχως να εμπεριέχουν κανένα τεχνικό ή επικίνδυνο πέρασμα ενώ χαρακτηρίζονται από τους σπουδαιότερους παγκοσμίως περιπάτους.

Τη Κυριακή θα διεξαχθεί παράλληλα Αγώνας 500μ από τους αθλητές του Ειδικού Σχολείου Άμφισσας.
Τη συνολική διεξαγωγή του Αγώνα συντονίζει και παρουσιάζει η δημοσιογράφος και διευθύντρια λόγου κ τέχνης UNESCO Πειραιώς κ νήσων κα Κλέλια Χαρίση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα πραγματοποιηθεί τελετή έναρξης και απονομής των πολιτιστικών εκδηλώσεων από την ομάδα τέχνης και χορού ΑΤΡΑΠΟΣ με βραβεύσεις των αθλητών και φορέων από τον πρόεδρο του Όμιλου UNESCO Πειραιώς κ Νήσων κο Ιωάννη Μαρωνίτη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης