Η Σιμόνα Χάλεπ, Νο1 στον κόσμο, δυσκολεύτηκε στην αρχή, αλλά τελικά επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Open, καθώς νίκησε την Καρολίνα Πλίσκοβα, Νο6 στην παγκόσμια κατάταξη, με 6-3 και 6-2, έπειτα από μία ώρα και 25 λεπτά αγώνα. Είναι η πρώτη φορά που η Χάλεπ θα είναι στα ημιτελικά του Grand Slam της Αυστραλίας και θα γίνει η πρώτη Ρουμάνα που θα αγωνιστεί στην ημιτελική φάση του Australian Open.

Για 6η φορά θα παίξει σε ημιτελικό Grand Slam η Ρουμάνα, η οποία έχει προκριθεί στα ημιτελικά όλων των μεγάλων τουρνουά. Στα ημιτελικά του τουρνουά της Μελβούρνης, η Ρουμάνα πρωταθλήτρια θα έχει πιο δύσκολο έργο και θα προσπαθήσει να προκριθεί στον πρώτο της τελικό στο Australian Open, απέναντι στην Αντζελίκ Κέμπερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 29χρονη Γερμανίδα νίκησε με 2-0 σετ (6-1 και 6-2) την Αμερικανίδα Μάντισον Κις, Νο20 στον κόσμο, και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του τουρνουά, όπου κατέκτησε τον πρώτο της μεγάλο τίτλο, το 2016. Η Κέρμπερ διατήρησε έτσι το αήττητό της στο 2018 (10-0 νίκες) και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο του Australian Open, όπου θα αντιμετωπίσει τη Ρουμάνα Σιμόνα Χάλεπ, Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη, για μία θέση στον τελικό του τουρνουά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης