Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται ο αυριανός (29/5) αγώνας επίδειξης sitting volley που θα διεξαχθεί 17.30 στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Καματερού με διοργανωτή τον ΑΠΣ ΑΜΙΛΛΑ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ.

Η εκδήλωση έχει ως σκοπό την προώθηση και στήριξη του αθλήματος των παραολυμπιακών του βόλεϊ καθιστών που αφορά άτομα με αναπηρίες, καθώς και την διάδοση του μηνύματος ότι οι θεσμοί οι αξίες και τα ιδεώδη δεν επιδέχονται οικονομική κρίση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα διεξαχθεί αγώνας επίδειξης από τους πρώην αθλητές της εθνικής Ελλάδος πετοσφαίρισης καθιστών με την συμμετοχή των προπονητών του Συλλόγου, και στο τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσουν βραβεύσεις.

Η υπεύθυνη του σπουδαίου αυτού αγώνα, Γιώτα Κουφοπούλου μιλωντας στο zougla.gr αναφερθηκε στη σημασία της επίδειξης sitting volley τονίζοντας: Το συγκεκριμένο άθλημα βελτιώνει τις δεξιότητες αυτοεξυπηρέτησης, δομεί την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση του ατόμου και ωφελεί στην κοινωνικοποίησή του και την  ισότιμη συμμετοχή στα κοινωνικά δρώμενα.

Το βόλεϊ καθιστών αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά ομαδικά αθλήματα για αθλητές με αναπηρία, με γρήγορες εναλλαγές επίθεσης και άμυνας. Το άθλημα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1956 στην Ολλανδία ενώ το 1980 εντάχθηκε για πρώτη φορά στο αγωνιστικό πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων στο Άρνεμ της Ολλανδίας, με την συμμετοχή επτά ομάδων ανδρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παγκοσμίως εκπροσωπείται σε 48 χώρες, στην Ευρώπη από 26 κράτη μέλη με 121 ομάδες».

Εν συνεχεία σε ερώτηση για το πότε το sitting volley άρχισε να παίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα επισήμανε: «Στην Ελλάδα η Πετοσφαίριση Καθιστών έκανε την εμφάνισή της το 2001 έν όψει της Ολυμπιάδας του 2004. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πέντε Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Σε διεθνές επίπεδο η κορυφαία στιγμή της Εθνικής Ομάδας Πετοσφαίρισης Καθιστών ήταν η συμμετοχή της στην Παραολυμπιάδα της Αθήνας το 2004, ενώ έχει συμμετάσχει και στα Πανευρωπαικά Πρωταθλήματα του 2003, 2005, 2007 και 2009».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης