Η Κατερίνα Στεφανίδη θα συμμετάσχει στο διεθνές μίτινγκ στίβου της Λωζάνης, που είναι ο όγδοος κατά σειρά αγώνας του εφετινού Diamond League της IAAF.

Το μίτινγκ θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουλίου και εκτός της Ελληνίδας επικοντίστριας θα πάρουν μέρος στο αγώνισμα και δύο πολύ καλές αθλήτριας τς Ελβετίας, οι Νικόλ Μπίχλερ και Αντζέλικα Μόζερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρεις μήνες πριν τη διεξαγωγή του μίτινγκ, οι διοργανωτές έκλεισαν τις συμμετοχές και άλλων σπουδαίων αθλητών, όπως του Γάλλου κατόχου του παγκόσμιου ρεκόρ στο επί κοντώ Ρενό Λαβιλενί, ο οποίος στοχεύει στην κατάκτηση της πρώτης θέσης στη Λωζάνη για 5η φορά στην καριέρα του και του Αμερικανού Κρίστιαν Κόοουλμαν στα 200μ, του παγκόσμιου ρέκορντμαν στα 60μ. στον κλειστό στίβο.

Επίσης παρόντες στο μίτινγκ θα είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του ύψους, Μουτάζ Εσά Μπαρσίμ (Κατάρ) που ελπίζει στη δεύτερη συνεχή νίκη του στη Λοζάνη και η Νοτιοαφρικανή Κάστερ Σεμένια στα 1.500μ, με χρυσά μετάλλια στα 800μ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Για την Ελβετία θα μετάσχουν ακόμη, η «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια των 60μ, Μουτζίνγκα Καμπούντζι (θα τρέξει στα 100μ) και η Σελίνα Μπούχελ στα 800μ (δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης στον κλειστό).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόγραμμα αγώνων του Diamond League το 2018:

4 Μαϊου – Ντοχα, Κατάρ

12 Μαϊου – Σαγκάη, Κίνα

26 Μαϊου – Γιουτζίν, ΗΠΑ

31 Μαίου – Ρώμη, Ιταλία

7 Ιουνίου – Όσλο, Νορβηγία

10 Ιουνίου – Στοκχόλμη, Σουηδία

30 Ιουνίου – Παρίσι, Γαλλία

5 Ιουλίου – Λοζάνη, Ελβετία

13 Ιουλίου – Ραμπάτ, Μαρόκο

20 Ιουλίου – Μονακό, Μονακό

21-22 Ιουλίου – Λονδίνο, Βρετανία

18 Αυγούστου – Μπέρμιγχαμ, Βρετανία

30 Αυγούστου – Ζυρίχη, Ελβετία

31 Αυγούστου – Βρυξέλλες, Βέλγιο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης