Σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης, την πλατεία Συντάγματος, θα γίνει την Πέμπτη στις 17.15 το 5ο Athens Street Pole Vault με τη συμμετοχή των κορυφαίων Ελλήνων αθλητών και πολλών γνωστών Ευρωπαίων.

O 25χρονος Ιλάι Μούντροβ είναι από τους ανερχόμενους άλτες του επί κοντώ και με ικανότητα να ανέβει πολύ ψηλά. Ο νεαρός έχει ατομικό ρεκόρ 5,80 μ., επίδοση που θα προσπαθήσει να βελτιώσει στη διάρκεια της σεζόν. Ο αθλητής θα κάνει στην Αθήνα τον πρώτο του αγώνα στη θερινή σεζόν, ενώ τον χειμώνα είχε καλύτερο άλμα στα 5,70 μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Ελλάδα θα έρθουν προκειμένου να πάρουν μέρος στη διοργάνωση δύο γνωστοί Γερμανοί αθλητές. Ο Τόμπιας Σέρμπαθ με ατομικό 5,76 μ. και ο Κάρστεν Ντίλα με 5,73 μ. είναι δύο αθλητές με μεγάλη εμπειρία και ικανότητα να κυνηγήσουν άλματα που θα ξεσηκώσουν τους φίλους του στίβου που θα παρακολουθήσουν τη διοργάνωση. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία του Βλάντισλαβ Μαλίκιν. Ο «ασημένιος» το 2015 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ18 στο Κάλι θα είναι ένας από τους βασικούς αντιπάλους του Εμμανουήλ Καραλή και του Νίκου Νεράντζη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 στο Γκροσέτο. Ο Ουκρανός άλτης ήταν νικητής με 5,70 μ. πριν από λίγες ημέρες στο Ζάρι της Πολωνίας, εκεί όπου ο Καραλής ξεπέρασε τα 5,60 μέτρα. Ο έφηβος θα έρθει στην Αθήνα με στόχο να βελτιώσει και πάλι το ατομικό του ρεκόρ.

Ο Ράσμους Γιόργκενσεν θα συμπληρώσει τη λίστα με τα ονόματα των ξένων αθλητών που θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα. Ο Δανός έχει ατομικό ρεκόρ 5,63 μέτρα.

Η συνέντευξη Τύπου για το 5ο Athens Street Pole Vault θα γίνει την Τρίτη (30/5) στις 12.30, στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ (Συγγρού 137).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κώστας Φιλιππίδης και ο Δημήτρης Πατσουκάκης θα είναι τα κεντρικά πρόσωπα της συνέντευξης, αφού θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν για το Athens Street Pole Vault και τους στόχους τους στη χρονιά.

Στο πάνελ των ομιλητών θα βρεθούν ακόμη εκπρόσωποι της ομοσπονδίας, του Δήμου Αθηναίων και της DHL, που είναι ο μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης.

Το Athens Street Pole Vault διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και με βασικό χορηγό την DHL. Η διοργάνωση ανήκει στη σειρά Special Premium Meetings της ΕΑΑ και έχει καταφέρει να καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα event της Ευρώπης.

Πηγή: ΣΕΓΑΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης