Ρεπορτάζ: Ανδρέας Αθανασούλης
Video – φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης
Μοντάζ: Δημήτρης Τριανταφύλλου

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το παγκόσμιο τουρνουά Taekwondo Greece Open G1 που διεξήχθη στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων από την Παρασκευή 17 μέχρι και την Κυριακή 19 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο διεθνές τουρνουά συμμετείχαν 900 αθλητές και αθλήτριες από 31 χώρες, ενώ η Ελλάδα κατέκτησε συνολικά 142 μετάλλια, 27 εκ των οποίων στις βαθμολογούμενες κατηγορίες ανδρών και γυναικών για την παγκόσμια κατάταξη, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020.

Για την διοργάνωση μίλησαν στην κάμερα του Zougla.gr ο Μιχάλης Μουρούτσος (προπονητής, Ολυμπιονίκης), Θοδωρής Ζηνέλης (ομοσπονδιακός προπονητής), Λευτέρης Φακίνος (Αθλητής) και Γεωργία Γκάτση (Διευθύντρια World Taekwondo Europe), οι οποίοι στάθηκαν στην σπουδαιότητα του τουρνουά, αλλά και στην ευκαιρία που παρουσιάστηκε στους Έλληνες αθλητές.

Η διοργάνωση Greece Open G1, έκλεισε έναν κύκλο επιτυχημένων διοργανώσεων παγκόσμιας εμβέλειας που έγιναν μέσα στην Ελλάδα το 2017. Τον Απρίλιο έγινε στο ίδιο στάδιο το Presidents Cup παρουσία 2.200 αθλητών, εκ των οποίων 14 Ολυμπιονίκες, τον Μάιο το παγκόσμιο Beach Taekwondo αλλά και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Poomsae στην Ρόδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τουρνουά συνδιοργάνωσαν η World Taekwondo Europe (WTE) και η Ένωση Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος (ΕΤΑΝΕ). Χορηγοί επικοινωνίας ήταν η COSMOTE TV, το ZOUGLA GR και η εφημερίδα SPORTIME.

Τον επόμενο Απρίλιο, η Ελλάδα θα φιλοξενήσει το 3ο Presidents Cup Europe, το οποίο λόγω της σπουδαιότητάς του αλλά και της επικείμενης τεράστιας συμμετοχής, παρατάθηκε κατά μία ημέρα (5 από τέσσερις που ήταν εφέτος). Επίσης από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, έχει ανατεθεί και πάλι στην Ρόδο το 2ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Taekwondo.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης