Με τα μετάλλια στο στήθος τους και με το χαμόγελο στα πρόσωπά τους επέστρεψαν τη Δευτέρα στην Αθήνα ο Λευτέρης Πετρούνιας, η Βασιλική Μιλλούση και μαζί τους όλα τα μέλη της Εθνικής ομάδας της ενόργανης γυμναστικής.

Η παρουσία της ελληνικής αποστολής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπακού κρίνεται κάτι περισσότερο από πετυχημένη. Πέντε προκρίσεις σε τελικούς των οργάνων, δύο μετάλλια, το χρυσό από τον Πετρούνια στους κρίκους και το ασημένιο από την Μιλλούση στη δοκό ισορροπίας, μια 4η θέση από την Ιωάννα Ξουλόγη στο έδαφος και δύο 5ες θέσεις, από τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη στους κρίκους και από την Αργυρώ Αφράτη στο άλμα, είναι μια εξαιρετική συνολική εμφάνιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η χαρά και ο ενθουσιασμός ήταν έκδηλος, κυρίως γιατί αυτοί οι αγώνες ήταν οι πρώτοι διεθνείς που έδωσαν οι Έλληνες γυμναστές στο νέο Ολυμπιακό κύκλο και με το νέο σύστημα βαθμολογίας της FIG.

Από την άλλη, όμως, δεν ξεχνούν πως η συγκεκριμένη διοργάνωση στο Μπακού ήταν απλώς μια «πρόβα τζενεράλε», ενόψει του μεγάλου στόχου που είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το οποίο θα διεξαχθεί στην Κλουζ-Ναπόκα της Ρουμανίας σε ένα μήνα (19 έως και 23 Απριλίου).

Κι αυτό ακριβώς τονίζουν στις δηλώσεις τους, τόσο οι αθλητές όσο και οι προπονητές τους. Πως το μυαλό τους, η προσοχή τους και όλη η προσπάθεια έχει στραφεί σε αυτή τη διοργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ




σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης