Έρευνες για παράνομο στοιχηματισμό σε αγώνες βόλεϊ έχει ξεκινήσει η Οικονομική Αστυνομία. Μετά από καταγγελία στοιχηματικής εταιρίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών στο μικροσκόπιο βρίσκονται αγώνες που διεξήχθησαν στο τέλος της κανονικής περιόδου της ελληνικής Volleyleague.

Οι ομάδες που εμπλέκονται στην υπόθεση είναι οι Παναχαϊκή, Φοίνικας Σύρου, Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Λαμία και Κύζικος. Να σημειωθεί ότι ανάλογες έρευνες έγιναν και το 2015 όταν υπήρχαν ανάλογες καταγγελίες χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Το έγγραφο προς ΕΟΠΕ και ΕΣΑΠ αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στα πλαίσια προανάκρισης που διενεργείται από την Υπηρεσία μας για την διερεύνηση τέλεσης ή μη των αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων της “εγκληματικής οργάνωσης”, της “δωροδοκίας-δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα”, της “εκβίασης” και της “απάτης”, παρακαλούμε όπως:

Α) Μας γνωρίσετε αν έχουν περιέλθει σε γνώση σας καταγγελίες-πληροφορίες σχετικά με χειραγώγηση αγώνων πετοσφαίρισης κατηγορίας Α1 Ανδρών για το χρονικό διάστημα από 1/9/2015 έως και την 29/4/2017, στις οποίες να εμπλέκονται ή αναφέρονται οι ομάδες:

1.Παναχαϊκή 2013
2.Φοίνικας Σύρου
3.Εθνικός Αλεξανδρούπολης
4.Λαμία
5.Κύζικος Ν. Περάμου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Β) Σε θετική περίπτωση, όπως μας γνωρίσετε αν διενεργήθηκε ή διενεργείται οποιαδήποτε έρευνα και το αποτέλεσμα αυτής».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης