Την επιστροφή του στα κορτ μετά το Γουίμπλεντον θα πραγματοποιήσει ο Ρότζερ Φέντερερ στο Σινσινάτι. Ο 36χρονος Ελβετός απείχε όλο αυτό το διάστημα από τους αγώνες και έχει ρίξει πλέον το βάρος στο Αμερικανικό όπεν, που θα αρχίσει στις 27/8. Το τουρνουά του Σινσινάτι είναι το «πρελούδιο» και, μετά την αποχώρηση του Ράφαελ Ναδάλ, ο Φέντερερ είναι το νο 1 του κυρίως ταμπλό. Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου εμφανίστηκε πολύ σαφής ως προς τις επιδιώξεις του και όπως πάντα απόλυτα συνειδητοποιημένος. Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως στόχος του δεν είναι να φτάσει και πάλι στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης και δεν δίστασε να πει πως κάτι τέτοιο, ίσως να μην ξανασυμβεί ποτέ!

Φέτος, ανέβηκε και πάλι στο νο 1, αλλά στη συνέχεια τον ξεπέρασε εκ νέου ο Ναδάλ. Στις δηλώσεις του ο Ελβετός άσος τόνισε μεταξύ άλλων: «Από την αρχή της χρονιάς στόχος μου δεν ήταν το να ολοκληρώσω τη σεζόν ως νο 1 του κόσμου. Φυσικά, αν βρισκόμουν τώρα στην κορυφή, θα ήθελα να το κρατήσω μέχρι τέλους, όμως δεν ήταν αυτός ο βασικός στόχος μου. Αυτό που θέλω είναι να παραμείνω υγιής. Στόχος μου είναι να απολαμβάνω το κάθε παιχνίδι μέχρι την στιγμή που θα αποχωρήσω από τα γήπεδα. Σίγουρα μπορώ να παίξω καλύτερα από αυτό που έχω παίξει μέχρι τώρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμέσως μετά πρόσθεσε: «Η χρονιά ξεκίνησε πολύ καλά για μένα και ανέβηκα στο νο 1, όμως είναι πολύ πιθανό αυτή να ήταν η τελευταία φορά στην καριέρα μου. Σίγουρα, αν βρεθώ και πάλι κοντά σε κάτι τέτοιο, θα το επιδιώξω, όμως δεν μπορώ πλέον να παίζω συνεχόμενα σε όλα τα τουρνουά και γι’ αυτό δεν πήγα και στο Τορόντο για το Rpgers Cup, ώστε να προφυλάξω το σώμα μου ενόψει της συνέχειας. Θα ήθελα να παίζω παντού, αλλά δεν γίνεται πια. Αυτό που επιδιώκω είναι, σε όποια τουρνουά παίζω, να τα κερδίζω».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης