«Θα εξαργυρώσουμε τις καλές μας εμφανίσεις και τα πολύ καλά αποτελέσματα αν καταφέρουμε και φτάσουμε μέχρι το τέλος», τονίζει στις δικές του δηλώσεις από το Ρίο ο Αλέξανδρος Γούνας, μετά την εξασφάλιση της πρόκρισης της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης των ανδρών στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο 27χρονος περιφεριεακός της Ελλάδας τόνισε επίσης ότι οι διεθνείς είναι αισιόδοξοι για κάτι σπουδαίο στη συνέχεια του τουρνουά, αλλά και ταυτόχρονα μένουν προσγειωμένοι, ενώ το μόνο που έχουν στο μυαλό τους οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου είναι το επόμενο παιχνίδι, και τελευταίο στον όμιλο που μπορεί να τους εξασφαλίσει πρωτιά κόντρα στην Αυστραλία (14/8, 20:10). Παράλληλα επισήμανε πως δεν έχει σημασία ποιος θα είναι ο επόμενος αντίπαλος στον χιαστί – προημιτελικό και θα σκεφτούν κάτι τέτοιο μόνο μετά το τελευταίο παιχνίδι του ομίλου. Αναλυτικά τα όσα είπε ο διεθνής περιφερειακός:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα φτάσουμε ψηλά, αλλά προσπαθούμε να μείνουμε προσγειωμένοι και να μην αναλωθούμε στο τι έχουμε πετύχει μέχρι τώρα. Αλλά να κοιτάξουμε μπροστά, δηλαδή κάθε φορά στο επόμενο παιχνίδι. Αν μείνουμε στις μέχρι τώρα εμφανίσεις μας, ή προχωρήσουμε τη σκέψη μας πιο μπροστά από το επόμενο ματς, είναι πολύ πιθανό να σκοντάψουμε και να χάσουμε τον προορισμό μας. Θα εξαργυρώσουμε τις καλές μας εμφανίσεις και τα πολύ καλά αποτελέσματα αν καταφέρουμε και φτάσουμε μέχρι το τέλος. Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο πρέπει να μείνουμε απόλυτα συγκεντρωμένοι».

Όσον αφορά στον πιθανό αντίπαλο της Ελλάδας στον προημιτελικό: «Δεν έχουμε συζητήσει κάτι τέτοιο. Έχουμε φτάσει την ανάλυση μέχρι το παιχνίδι με την Αυστραλία. Σίγουρα κάθε αντίπαλος χρήζει διαφορετικής αντιμετώπισης, αλλά αυτήν τη στιγμή δεν έχει σημασία ποιος θα είναι. Θα το κοιτάξουμε μετά το τέλος των αγώνων της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων. Δεν θέλουμε να μπούμε σε μια τέτοια διαδικασία. Αν θέλουν να το κάνουν οι πιθανοί αντίπαλοί μας, είναι δικό τους πρόβλημα, που αφορά αποκλειστικά και μόνον αυτούς».

Ο Γούνας μίλησε και για την ατμόσφαιρα στο παιχνίδι με την διοργανώτρια Βραζιλία: «Ήταν ένα πολύ ωραίο συναίσθημα. Το κολυμβητήριο ήταν γεμάτο και το κοινό πολύ θερμό. Υποστήριζαν την Εθνική τους ομάδα δημιουργώντας καταπληκτική ατμόσφαιρα. Σε κάθε αθλητή αρέσει να παίζει μπροστά σε γεμάτες κερκίδες. Είναι πολύ θετικό που οι Βραζιλιάνοι έρχονται και στηρίζουν με πάθος τη χώρα τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης