Το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας του 2017 στην Ευρώπη είναι η Κατερίνα Στεφανίδη. Η Ελληνίδα είναι ανάμεσα στις δέκα υποψήφιες, που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία για τον τίτλο της κορυφαίας.

Η Ελληνίδα έχει σαρώσει τα πάντα στο πέρασμα της, αφού ήταν νικήτρια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου, ήταν πρώτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, ενώ αναδείχθηκε νικήτρια στη σειρά αγώνων Diamond League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα κατέχει την κορυφαία επίδοση στον κόσμο με 4,91 μ. και είναι αήττητη για 14 συνεχόμενους αγώνες. Την πορεία της 27χρονης εκπληκτικής αθλήτριας θα προσπαθήσει να σταματήσει κάποια από τις Νάφι Τιάμ, Σάντρα Πέρκοβιτς και Μπάρμπορα Σποτάκοβα. Η ψηφοφορία ολοκληρώνεται στις 25 του μηνός και σε αυτή μπορούν να πάρουν μέρος και οι φίλοι του στίβου, καθώς από σήμερα θα ανοίξει η σχετική ψηφοφορία μέσα από τα social media (με Like και share στις αναρτήσεις σε facebook και twitter) της ΕΑΑ. Στην διαδικασία μετέχουν ακόμη, άνθρωποι της ΕΑΑ και δημοσιογράφοι. Τα ονόματα των νικητών σε άνδρες και γυναίκες θα ανακοινωθούν στο Γκαλά της ΕΑΑ στο Βίλνιους στις 14 Οκτωβρίου. Υποψήφιος στην κατηγορία «ανερχόμενο αστέρι» είναι ο Μίλτος Τεντόγλου, ενώ η ομοσπονδία ενημερώθηκε σήμερα πως ο Γιώργος Πομάσκι απέσπασε το βραβείο προπονητικής της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στίβου. Η Στεφανίδη το 2016 είχε φτάσει στην τελική τριάδα των υποψήφιων κορυφαίων.

Οι υποψήφιοι

Γυναίκες
Κατερίνα Στεφανίδη (Ελλάδα/επί κοντώ)
Ενρίκες (Πορτογαλία/50χλμ. βάδην)
Λασίτσκενε (Ρωσία/ύψος)
Μάρτον (Ουγγαρία/σφαιροβολία)
Παλμισάνο (Ιταλία/20χλμ. βάδην)
Πέρκοβιτς (Κροατία/δισκοβολία)
Σίπερς (Ολλανδία/200μ.)
Σποτάκοβα (Τσεχία/ακοντισμός)
Τιάμ (Βέλγιο/7αθλο)
Βλόνταρτσικ (Πολωνία/σφυροβολία)

Άνδρες

Μπος (Γαλλία/800μ.)
Ντινίζ (Γαλλία/50χλμ. βάδην)
Φάιντεκ (Πολωνία/σφυροβολία)
Φάρα (Μ.Βρετανία/10.000 μ.)
Γκούντζιους (Λιθουανία/δισκοβολία)
Γκουλίεφ (Τουρκία/200 μ.)
Λίσεκ (Πολωνία/επί κοντώ)
Μαγιέρ (Γαλλία/10αθλο)
Βέτερ (Γερμανία/ακοντισμός)
Γουόρχολμ (Νορβηγία, 400 μ. εμπ.)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΣΕΓΑΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης