Μία σειρά από προτάσεις για την ανασύσταση της Πυγμαχίας παρουσίασε η «Αναγέννηση της Ελληνικής Πυγμαχίας» με επικεφαλής τον Χάρη Μαριόλη.

Αναλυτικά:

«Η “Αναγέννηση της Ελληνικής Πυγμαχίας” με επικεφαλής τον Χάρη Μαριόλη μπροστά στην αποδεδειγμένη κατάρρευση της πυγμαχίας και τη μετάλλαξή της από ένα υγιές πεδίο δημιουργίας και προοπτικής σε ένα ιδιωτικό μόρφωμα, που ο μόνος λόγος ύπαρξής του είναι η εξυπηρέτηση ατομικών συμφερόντων, αντιπαραθέτει μια σειρά από προτάσεις για την ανασύσταση του αθλήματος εν όψει των εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Ομοσπονδία στις 29 Οκτωβρίου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Άνοιγμα της πυγμαχίας στα σχολεία και την κοινωνία.

I. Πανελλήνιος σχεδιασμός ενημέρωσης μαθητών δημοτικών σχολείων (Παρουσιάσεις-δημιουργία ενημερωτικού υλικού κλπ.).

II. Πραγματοποίηση αγώνων με αντικειμενικό σκοπό την προσέλκυση και ενημέρωση των μαθητών και των γονέων τους για το άθλημα και την διοχέτευσή τους στα κατά τόπους σωματεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

III. Συνεργασία με Δήμους και προγράμματα σε εκδηλώσεις προώθησης του αθλήματος.

IIII. Αξιοποίηση όλων των μικρών αθλητών ηλικίας 7-12χρ. με την δημιουργία “αγώνων επίδειξης” παιδαγωγικού χαρακτήρα (με όλα τα

απαραίτητα μέτρα ασφαλείας-χωρίς χτυπήματα στο κεφάλι κλπ.) ονομάζοντάς τους “Ο αγώνας του ειρηνικού μαχητή”.

2. Προβολή του αθλήματος με κάθε σύγχρονο μέσο επικοινωνίας (τηλεόραση, ραδιόφωνο, ηλεκτρονικά μέσα, κλπ.). Άμεση ενημέρωση για όλα τα τρέχοντα θέματα της πυγμαχικής επικαιρότητας, μέσω της αναβάθμισης της ιστοσελίδας και του Facebook της Ομοσπονδίας. Δημιουργία περιοδικού πυγμαχίας με αφιερώματα και πυγμαχικά νέα.

3. Άνοιγμα του αθλήματος σε όλα τα σωματεία που καλλιεργούν την πυγμαχία. Δημιουργία οικονομικών συνθηκών και απλοποίησης των διαδικασιών όπου θα διευκολύνουν τα νέα σωματεία να ενταχθούν στην Ομοσπονδία, να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της, να νιώσουν ασφάλεια και να παράγουν αθλητικό έργο το οποίο θα αξιοποιηθεί από την Ε..Ο.Π..

4.Μείωση των 900€ στα νέο-εισερχόμενα σωματεία.

5.Κατάργηση της ετήσιας συνδρομής των 300€ των σωματείων.

6.Κατάργηση του ποσού των 50€ που πληρώνουν οι αθλητές για την συμμετοχή τους στους αγώνες.

7.Καταγραφή όλων των αναγκών των σωματείων, όπου κι αν βρίσκονται αυτά, και προσπάθεια κάλυψης αυτών των αναγκών.

8.Ανοιγμα των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων σε 32 αθλητές ανά κατηγορία βάρους και όχι σε 16 που ισχύει σήμερα.

9.Κατάργηση των απαξιωτικών αγώνων πρόκρισης οι οποίοι με τον τρόπο που γίνονταν απέτρεπαν νέους αθλητές να συμμετέχουν στην μεγάλη γιορτή των πανελληνίων πρωταθλημάτων συρρικνώνοντας τα.

10.Αύξηση των υποχρεωτικών αγώνων συμμετοχής στα πανελλήνια πρωταθλήματα από μηδέν που είναι σήμερα σε δυο αγώνες τουλάχιστον.

11.Επιστροφή των φιλικών αγώνων (ΠΡΑΒΑΤΖΗ) για όλες τις ηλικιακές κατηγορίες οι οποίοι θα διοργανώνονται από τα κλιμάκια της Κεντρικής – Βορείου και Νοτίου Ελλάδας.

12.Αναβάθμιση των Αγώνων ΠΡΑΒΑΤΖΗ με κίνητρα για τους νέους αθλητές (Μετάλλια, Αναμνηστικά).

13.Διοργάνωση των αγώνων ΠΡΑΒΑΤΖΗ στα σχολεία.

14.Αναβάθμιση των Κυπέλλων πυγμαχίας πόλεων με έπαθλα Κύπελλα για τους νικητές και όχι με μετάλλια η πλακέτες.

15.Επιστροφή των αγώνων Κυπέλλου Επιλέκτων και αλλαγή τους σε Άγωνες “ELITE” πυγμαχίας κατηγορίας Ά ανδρών με Τίτλο ζώνης για τις κατηγορίες κιλών για τους νικητές και την διοργάνωση τους σε επαγγελματικά πρότυπα.

16. Πραγματοποίηση σχολικών αγώνων, πανεπιστημιάδων και συμμετοχή στους αντίστοιχους διεθνείς αγώνες

17. Αξιοποίηση των χορηγιών που ήδη έχουμε βρει και συνεχής αναζήτηση νέων πόρων

18. Άμεση σύσταση εθνικών ομάδων (Παίδων-Κορασίδων, Νέων-Νεανίδων, Ανδρών-Γυναικών)

19. Αξιοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού ( προπονητές, διαιτητές/κριτές) και υλικό-τεχνικού εξοπλισμού (γήπεδα, πυγμαχικό-αθλητικό υλικό κλπ.) στην υπηρεσία του αθλήματος.

I. Ενεργοποίηση ενός μεγάλου μέρους επαγγελματιών (προπονητών-διαιτητών-παραγόντ ων και φίλων της πυγμαχίας) οι οποίοι είχαν βρεθεί στο περιθώριο.

II. Ένταξη των αθλητών, των προπονητών και διαιτητών/κριτών σε ένα οργανωμένο και καλά σχεδιασμένο σύστημα αγώνων με σκοπό την ανάπτυξη του αθλήματος, την αγωνιστική βελτίωση των αθλητών και την εξέλιξη των προπονητών και των διαιτητών.

III. Επανεκκίνηση των κλιμακίων Νοτίου-Βορείου και Κεντρικής Ελλάδας

20. Επιμόρφωση Προπονητών και Διαιτητών/Κριτών.

I. Δημιουργία επιμορφωτικών σεμιναρίων και σχολών προπονητών. Εποικοδομητική συνεργασία και διασύνδεση με τη Σ.Ε.Φ.Α.Α..

II. Πίεση προς την πολιτεία για δημιουργία τμημάτων πυγμαχίας στη Σ.ΕΦ.Α.Α. Θεσσαλονίκης, Κομοτηνής και Τρικάλων.

III. Δημιουργία σχολών προπονητών AIBA.

21. Συνεργασία με τους θεσμοθετημένους φορείς και τα συνδικαλιστικά όργανα των προπονητών και των Διαιτητών/Κριτών για την καλύτερη λειτουργία του αθλήματος.

22. Πραγματοποίηση εσωτερικών πρωταθλημάτων υψηλών προδιαγραφών

I. Κίνητρα σε αθλητές, προπονητές και σωματεία για την καλύτερη δυνατή παρουσία τους στους αγώνες

II. Βραβεύσεις των καλύτερων αθλητριών/ων, Διαιτητών και προπονητών στους αγώνες με κριτήριο την αγωνιστική αλλά και αθλητική εμφάνισή τους.

III. Κάλυψη των αγώνων από τα ΜΜΕ..

23. Επαναφορά του διεθνούς τουρνουά “AKROPOLIS CUP” και του διεθνούς τουρνουά της Θεσσαλονίκης νέων-νεανίδων “ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ».

I. Την πραγματοποίηση και άλλων διεθνών τουρνουά σε όλη την Ελλάδα

24. Συνεργασία με ομάδες του εξωτερικού με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των αθλητριών/ων

25.Επιτροπή Ανάπτυξης του αθλήματος η οποία θα συνεδριάζει σε κάθε πανελλήνιο πρωτάθλημα, αποτελούμενη από τους Προέδρους των τοπικών επιτροπών μαζί με δυο μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ο.Π.

Όλα τα παραπάνω θα γίνουν μόνο εάν:

εργαστούμε όλοι μαζί για την δημιουργία ενός υγιούς αθλήματος, οικοδομημένο πάνω σε στέρεες βάσεις όπου όλοι θα δραστηριοποιούνται μέσα σε ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς και τιμωρίες, δίχως εξυπηρετήσεις και αδικίες, αλλά σε ένα άθλημα που θα λειτουργεί με όρους διαφάνειας, αξιοκρατίας, δουλεύοντας όλοι για ένα κοινό στόχο και με όραμα να φέρουμε τις μεγαλύτερες αγωνιστικές επιτυχίες».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης