Η ουγγρική Σόλνοκ είναι η νέα βασίλισσα της ευρωπαϊκής υδατοσφαίρισης σε επίπεδο συλλόγων. Η εκπληκτική ομάδα από την ομώνυμη επαρχιακή πόλη της Ουγγαρίας διέλυσε στον μεγάλο τελικό του Φάιναλ Σιξ του Τσάμπιονς Λιγκ στη Βουδαπέστης την κροατική Γιουγκ με 10-5, την εκθρόνισε και στρογγυλοκάθισε η ίδια για πρώτη φορά στην ιστορία της στον θρόνο της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Το ματς ήταν αμφίρροπο στο πρώτο ενάμισι οκτάλεπτο, αλλά στη συνέχεια η ουγγρική ομάδα κυριάρχησε κατά κράτος. Με φοβερή άμυνα και τον τερματοφύλακά της Βίκτορ Νάγκι σε πολύ καλή μέρα, αλλά και τους Σέρβους άσους της Πρλαϊνοβιτς και Άλεξιτς να πρωταγωνιστούν επιθετικά, έχτισε μια διαφορά που την αύξησε μέχρι το φινάλε.

Οκτάλεπτα:
2-1, 2-5, 1-2, 0-2.

Γιουγκ Ντουβρόβνικ (Βιέκοσλαβ Κόμπεστσακ):
Μπίγιατς, Μάτσαν 1, Φάτοβιτς, Λόντσαρ 1, Γιόκοβιτς 1, Γκαρσία, Μάρκοβιτς 2, Παβλίσεβιτς, Βρλιτς, Περόνε, Μπένιτς, Ομπράντοβιτς, Πόπαντιτς.

Σόλνοκ (Σάντορ Τσεχ):
Νάγκι, Γκόσιτς 1, Κρουσιγιά, Βάμος 2, Γιάνσικ, Μέτσεϊ, Άλεξιτς 3, Γιάνγκερ, Πρλαΐνοβιτς 3, Βάργκα Ντεν., Γκ. Κις 1, Φούλοπ, Κάρντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

MVP του F-6 αναδείχθηκε ο Άντρια Πρλαϊνοβιτς της Σόλνοκ και καλύτερος τερματοφύλακας ο Βίκτορ Νάγκι της Σόλνοκ. Την 3η θέση στο F-6 κατέλαβε η ιταλική Προ Ρέκο που νίκησε στον μικρό τελικό την ουγγρική Έγκερ με 15-6.

Η τελική κατάταξη στο F-6: 1. Σόλνοκ, 2. Γιουγκ, 3. Προ Ρέκο, 4. Έγκερ, 5. Μπρέσια, 6. Ολυμπιακός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης