Το άθλημα της τεχνικής κολύμβησης προσέφερε πλήθος διακρίσεων την χρονιά που πέρασε στην χώρα μας, καθώς οι Έλληνες αθλητές που αγωνίζονται σε αυτό είναι υψηλού επιπέδου. Το αποδεικνύουν άλλωστε τα μετάλλια στα παγκόσμια πρωταθλήματα ανδρών-γυναικών και νέων – νεανίδων.

Ένας από τους ανερχόμενους αθλητές της τεχνικής κολύμβησης είναι και ο Χρήστος Δαμολής. Ο αθλητής της τεχνικής κολύμβησης του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης μίλησε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος για τα όσα πέτυχε την περασμένη σεζόν και γενικά για το πως βλέπει το μέλλον στο χώρο της τεχνικής κολύμβησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την σεζόν που πέρασε είχε πολύ σημαντικές διακρίσεις, αφού κατετάγη στην 4η θέση των 1500μ. επιφάνεια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών του Βόλου, ενώ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην ίδια διοργάνωση στο αγώνισμα της σκυτάλης στην Ανοικτή Θάλασσα στα 4χ2.000μ. Επιφάνεια.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την σεζόν που πέρασε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος για αυτά που κατάφερα πέρυσι παρά το μικρό της ηλικίας μου. Θεωρώ ότι είναι μεγάλο κατόρθωμα για εμένα το ότι βρισκόμουν κοντά στα μετάλλια. Το πιο σημαντικό είναι που κατέκτησα το χάλκινο μετάλλιο με την ομάδα της σκυτάλης για το οποίο είμαι πολύ υπερήφανος».

Για τις προσδοκίες του για τη φετινή σεζόν, υποστήριξε ότι: «Θέλω να βάλω τα δυνατά μου για να τα καταφέρω κάτι καλό και φέτος. Έχω δώσει βάση και στη σχολή μου αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα αφήσω την τεχνική. Θέλω να μπορέσω να ανταποκριθώ εξίσου καλά και στα δύο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει με το κλείσιμο του Ποσειδωνίου: «Αυτός ο καιρός είναι δύσκολος για μένα λόγω του ότι έχω τη σχολή μου και έχει αλλάξει το πρόγραμμά μου. Όσον αφορά το πρόβλημα με το κλείσιμο του κολυμβητηρίου αντιμετωπίζουμε όλοι οι αθλητές δυσκολίες και προσπαθεί ο καθένας να βολευτεί όπως μπορεί. Το σωματείο μου προσπαθεί να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες των αθλητών του. Πέρυσι τα πράγματα ήταν καλύτερα τώρα όμως πρέπει να βρούμε τον τρόπο να αντιμετωπίσουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα».

Τέλος, ο ταλαντούχος κολυμβητής αναφέρθηκε και στους ανθρώπους που τον βοήθησαν να πετύχει τους στόχους του: «Γνωρίζοντας τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο μας, θα ήθελα να πω ότι σε αυτή μου την προσπάθεια υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που ήταν κοντά μου και με βοήθησαν. Ένας από αυτούς είναι και ο προπονητής μου , ο οποίος αισθάνεται δικαιωμένος για αυτά που καταφέραμε και είμαι χαρούμενος που σε αυτό συνέβαλλα και εγώ. Επίσης θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς μου , οι οποίοι είναι πάντα δίπλα μου και με στηρίζουν. Θέλω να ευχαριστήσω και τους αφανείς ήρωες που βοήθησαν να πετύχω αυτά τα αποτελέσματα, τον γυμναστή μου και τον φυσιοθεραπευτή μου. Τέλος θα ήθελα να πω ότι κοντά μου σε αυτή την προσπάθεια ήταν και οι φίλοι μου και τους ευχαριστώ για την στήριξή τους».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης