Κολύμβηση στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, τρέξιμο ανάμεσα στα επιβλητικά νεοκλασικά κτήρια της Ερμούπολης και ποδηλασία στα χωριά της Σύρου απόλαυσαν οι συμμετέχοντες στο «3ο Trimore Syros Triathlon». Εκατοντάδες τριαθλητές, πρωταθλητές και ερασιτέχνες, ξεπέρασαν τα όριά τους, πρόσφεραν υψηλό θέαμα και στιγμές συγκίνησης στους κατοίκους της Σύρου.
Ένα τριήμερο, σχεδιασμένο στις ανάγκες για συμμετοχή στην άθληση ανθρώπων με διαφορετικά επίπεδα φυσικής κατάστασης που επεκτάθηκε και σε αγώνες κολύμβησης (5,5χλμ, 3,5χλμ, 500μ), αλλά και αποστάσεων (5χλμ, 10χλμ) ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (24/6) στην «Αρχόντισσα των Κυκλάδων». Μεγάλα ονόματα, όπως ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου, ο Νίκος Σημαντήρας, ο Γιάννης Δρυμωνάκος και η Μάνια Μπίκοφ συναγωνίστηκαν με αθλητές όλων των ηλικιακών κατηγοριών, Ελλήνων και ξένων, για να ξαναβρεθούν όλοι μαζί, χαμογελαστοί και γεμάτοι ενέργεια, σε μία εξαιρετική εκδήλωση απονομής, στην πλατεία Μιαούλη του Δημαρχείου της Ερμούπολης. Στον αποχαιρετισμό, όλοι άφησαν τη Σύρο, με μία δέσμευση: να συνεχίσουν να γυμνάζονται με στόχο να παρουσιαστούν ακόμη καλύτεροι του χρόνου στη διοργάνωση.

Συγκλονιστικές μάχες έγιναν σε όλες τις κατηγορίες: Στο Half Iron, πρώτος αναδείχτηκε ο Χρήστος Γείτονας, 2ος ο Diogo Custodio και τρίτος ο Σταμάτης Ρώμας.

Μεγάλος νικητής στην Olympic απόσταση ήταν ο Βασίλης Γιαννόπουλος, μπροστά από τον πασίγνωστο Χρήστο Γαρέφη. Στην 3η θέση τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Δαϊνάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κατηγορία Half Olympic η μάχη ήταν επική, με τον Γρηγόρη Σουβατζόγλου να καταφέρνει τελικά να πάρει την πρώτη θέση, παρά το γεγονός ότι ο Παναγιώτης Δημόπουλος βγήκε πρώτος από το νερό. Στο βάθρο ανέβηκε ως 3ος ο νεαρός Σπύρος Καραθανάσης.

Ο Παναγιώτης Δημόπουλος ήταν ο μεγάλος νικητής στα 5 χιλιόμετρα στο τρέξιμο πόλης, ενώ ο Αλέξανδρος Μπόλιας στα 10 χλμ.

Στο εντυπωσιακό Obstacle Swimming που έγινε στο λιμάνι της Ερμούπολης, μπροστά στο άγαλμα της Νίκης, ο Γιάννης Δρυμωνάκος για 2η συνεχόμενη χρονιά αναδείχτηκε νικητής του πιο εντυπωσιακού αθλήματος του διημέρου. Στον τελικό κέρδισε τον Νίκο Σημαντήρα με τον κόσμο να παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις προσπάθειες των κορυφαίων Ελλήνων κολυμβητών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης