«Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους κορυφαίους 184 ποδηλάτες Masters της χώρας. Για δεύτερη χρονιά η Επίδαυρος θα βρεθεί στο επίκεντρο του αθλήματος κι αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Ο Δήμος από την πλευρά του κι αυτή την φορά θα προσπαθήσει για το καλύτερο και πιστεύω ότι όλοι όσοι έρθουν θα φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Άλλωστε η περιοχή μας εκτός από τα μνημεία της ιστορίας έχει και απίστευτες ομορφιές για όλους τους επισκέπτες».

Δηλώσεις του Δημάρχου Επιδαύρου Κωνσταντίνου Γκάτζιου μιλώντας για το Masters 2016, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου, που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο (28-29/05), από την Ελληνική Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, τον Δήμο Επιδαύρου και την 4η Εφορία Αρχαιοτήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και συνέχισε: «Η διαδρομή του αγώνα έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε οι ποδηλάτες να περάσουν από όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα, όπου έχουν προγραμματισθεί και διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις. Θα πρέπει επίσης να σημειώσω και το γεγονός ότι ο Δήμος Επιδαύρου έχει δημιουργήσει μια σημαντική παράδοση στην διοργάνωση αγώνων, ποδηλασίας, τριάθλου, τρέξιμο και άλλων αθλημάτων. Θέλω να πιστεύω ότι κι αυτή η διοργάνωση θα στεφθεί από απόλυτη επιτυχία, πάντα με την υποστήριξη των εθελοντών μας».

Στους αγώνες Masters 2016 θα πάρουν μέρος 184 ποδηλάτες, από 34 συλλόγους όλης της χώρας. Το Σάββατο στην ατομική χρονομέτρηση θα αγωνισθούν 95 αθλητές και την Κυριακή, στον αγώνα αντοχής 167 αθλητές.

Ο αγώνας ατομικής χρονομέτρησης (15 χλμ.) θα ξεκινήσει από το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, θα ακολουθήσει την διαδρομή Λυγουριό, Γιαννουλέικα, Αρκαδικό και οι ποδηλάτες θα τερματίσουν στον Αγ. Δημητρίου (Μετόχι).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δε αγώνας αντοχής, 100 χλμ., θα ακολουθήσει την διαδρομή: Νέα Επίδαυρος (προεκκίνηση Λιμάνι), μέσα στο χωριό, τέλος Νέας Επιδαύρου (εκκίνηση), Νερόμυλος, Δήμαινα, Καζολέικα, Άγιος Ανδρέας, Άνω Επίδαυρος, Γέφυρα Ε.Ο. (έναρξη σιρκουί -1ος κύκλος), προς Κολιάκι, εξοχ. κέντρο Αγνάντι, Κολιάκι, Αδάμι, Λυγουριό, δεξιά προς Παλαιά Επίδαυρο, Άγ. Ανδρέας, Άνω Επίδαυρος, Γέφυρα (κλείσιμο σιρκουΐ – έναρξη 2ου κύκλου), προς Κολιάκι, εξοχ. κέντρο Αγνάντι, Κολιάκι, Αδάμι, Λυγουριό, δεξιά προς Αρχαία Επίδαυρο, Άγ. Ανδρέας, Άνω Επίδαυρος, Γέφυρα, ευθεία προς Παλαιά Επίδαυρο και τερματισμό στο λιμάνι Παλαιάς Επιδαύρου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης