Εκπλήξεις περιελάμβανε η ανακοίνωση της ελληνική αποστολής για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης, που θα διεξαχθεί στη Γλασκώβη από 3 έως 9 Αυγούστου, στο πλαίσιο της ευρύτερης διοργάνωσης των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων, που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην πόλη της Σκωτίας και στο Βερολίνο (για το στίβο).

Συνολικά 12 αθλητές, εννέα άνδρες και τρεις γυναίκες, θα εκπροσωπήσουν τα ελληνικά χρώματα, με την ΚΟΕ να δίνει -όπως είχε προαναγγείλει- την ευκαιρία σε νεαρούς κολυμβητές/τριες να μετάσχουν στη διοργάνωση, χωρίς να έχουν πιάσει τα σχετικά όρια που είχε θέσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Πέραν των… δεδομένων Ανδρέα Βαζαίου, Κριστιάν Γκολομέεβ, Απόστολου Χρήστου, Νόρας Δράκου και Αννας Ντουντουνάκη, στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι Οδυσσέας Μελαδίνης και Γιάννης Καρπουζλής, που συμπληρώνουν τις τετράδες των ομαδικών αγωνισμάτων (4Χ100μ. ελεύθερο και 4Χ100μ. μικτή ομαδική αντίστοιχα), ενώ έκπληξη είναι η παρουσία του Γιώργου Σπανουδάκη, ο οποίος στα 24 του χρόνια θα μετάσχει για πρώτη φορά σε μεγάλη διοργάνωση.
Αντίθετα, εκτός έμεινε ο Στέφανος Δημητριάδης, που θα απουσιάσει από την εθνική ομάδα για πρώτη φορά από το Παγκόσμιο του 2013 (και συνολικά μόλις για δεύτερη φορά την τελευταία δεκαετία).

Από τους νεαρούς, αναμενόμενη ήταν η επιλογή των Νίκου Σοφιανίδη, Απόστολου Παπαστάμου και Νικόλ Παυλοπούλου, όχι όμως και του Ανδρέα Γεωργακόπουλου, που πάντως έκανε καλές εμφανίσεις (ιδιαίτερα στα 1.500μ. ελεύθερο) στο Ευρωπαϊκό εφήβων/νεανίδων του Ελσίνκι. Αντίθετα, δεν συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή ο Δημήτρης Νέγρης, ο οποίος αναμένεται να αγωνιστεί στην κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας.

Αναλυτικά οι 12 της ελληνικής αποστολής για τη Γλασκόβη: Ανδρέας Βαζαίος (ΑΝΟ Αργυρούπολης), Νικολέτα Παυλοπούλου (Ωκεανός), Κρίστιαν Γκολομέεβ, Οδυσσέας Μελαδίνης (Εθνικός), Απόστολος Παπαστάμος (ΝΟ Χανίων), Ανδρέας Γεωργακόπουλος, Γιάννης Καρπουζλής, Απόστολος Χρήστου (Ολυμπιακός), Νόρα Δράκου, Γιώργος Σπανουδάκης (Παναθηναϊκός), Άννα Ντουντουνάκη, Νίκος Σοφιανίδης (ΠΑΟΚ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης