Ο Κώστας Boυρδάνος γεννήθηκε στη Χαλκίδα. Σε ηλικία 11 ετών με προτροπή των φίλων του ασχολήθηκε με την ελληνορωμαϊκή πάλη. Η αφοσίωσή του στο άθλημα απέφερε καρπούς έχοντας μέχρι σήμερα μια πολύ αξιόλογη πορεία.

Το 2016 πρόσθεσε άλλο ένα μετάλλιο στη συλλογή του κατακτώντας τη δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και το εισιτήριο να συμμετάσχει στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Αστυνομικών, που θα διεξαχθεί στη Σλοβενία 20-23 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Πως αισθάνεσαι όταν αγωνίζεσαι;

«Είναι καταπληκτικό συναίσθημα. Σε κάθε αγώνα πρέπει να υπερβείς τη δύναμη σου και παράλληλα να σκέφτεσαι. Ο συνδυασμός σωματικής δύναμης και τη δύναμη της σκέψης κάνει την πάλη ξεχωριστό άθλημα».

-Ποσες ώρες αφιερώνεις την ημέρα για προπόνηση;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Καθημερινά 5 με 6 ώρες. Η πρώτη προπόνηση ξεκινάει στις 9 το πρωί , η οποία περιλαμβάνει κυρίως τρέξιμο και βάρη για ενδυνάμωση και ασκήσεις ευλυγισίας. Η δεύτερη γύρω στις 6 το απόγευμα, όπου δίνουμε βάρος σε τεχνικές και λαβές της πάλης».

-Εχεις μετανιώσει ή θα άλλαζες κάτι από την απόφασή σου να ασχοληθείς με το συγκεκριμένο άθλημα;

«Καταρχήν όσον αφορά το άθλημα που επέλεξα θεωρώ ότι είναι η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσα να κάνω, γιατί είναι ένα καθαρά ελληνικό άθλημα. Δεν έχω μετανιώσει για αποφάσεις που έχω πάρει, απλά έχω μάθει από τα λάθη μου. Μετανιώνω για κάτι που δεν έκανα και όχι για κάτι που έχω κάνει».

-Δεν έχεις αντιμετωπίσει δυσκολίες ;

«Φυσικά και έχω. Όλοι οι αθλητές σήμερα αντιμετωπίζουν δυσκολίες και όχι μόνο οι αθλητές. Από εγκαταστάσεις προπονητικές που δεν υπάρχουν μέχρι και να βρεθούν οι οικονομικοί πόροι για να λάβεις μέρος σε διεθνή τουρνουά, παγκόσμια πρωταθλήματα».

-Μια συμβουλή για τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό…

«Ο αθλητισμός σε κάνει να σκέφτεσαι διαφορετικά. Σου μαθαίνει την ευγενής άμιλλα. Γνώμη μου είναι ότι κάθε παιδί πρέπει να ασχοληθεί με αυτό που το γεμίζει. Πρέπει οι νέοι να γυμνάζονται, να αθλούνται χωρίς απαραίτητα να κάνουν πρωταθλητισμό».

-Εχεις λάβει μέρος ξανά στη συγκεκριμένη διοργάνωση;

«Ναι το 2008 στη Μόσχα. Μια σπουδαία και δυνατή διοργάνωση. Συμμετείχαν παγκόσμιοι πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες. Πάλεψα στην κατηγορία των 84 κιλών και κατέκτησα την 5η θέση. Φέτος ελπίζω να καταφέρω για τη χώρα μου να πάρω ένα μετάλλιο.  Οφείλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Πολιτική και Φυσική ηγεσία που στηρίζουν τον αθλητισμό, στην Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος καθώς, και την Υπηρεσία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και ιδιαίτερα τον διοικητή μας κύριο Γεωργακόπουλο, που είναι δίπλα σε κάθε αθλητή και πάντα προσπαθεί για το καλύτερο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης