Η Εθνική ομάδα του χάντμπολ πανηγύρισε μία μεγάλη πρόκριση, επικρατώντας των Νησιών Φερόε στην έδρα τους και πλέον θα αγωνιστεί στην 2η προκριματική φάση του Euro 2020.

Για την επιτυχία που σημείωσε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μίλησε στο zougla.gr ο τερματοφύλακας και αρχηγός της Εθνικής Κώστας Τσιλιμπάρης. Ο 38χρονος κίπερ του ΙΕΚ Ξυνή τόνισε ότι η Εθνική, που ξεπέρασε στα Νησιά Φερόε τους «οικοδεσπότες» αλλά και την Κύπρο, είναι μία νεανική ομάδα και θα πρέπει να προχωρήσει βήμα-βήμα με στόχο να ανεβάσει το επίπεδο στο άθλημα και να προσεγγίσει το υψηλό επίπεδο του ευρωπαϊκού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Να δημιουργήσουμε κάτι πάνω σε γερές βάσεις», σημείωσε για το πλάνο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ενώ για την επόμενη φάση των προκριματικών του Euro επεσήμανε ότι η νέα διαδικασία προκριματικών δίνει το περιθώριο σε ομάδες όπως η Ελλάδα να διεκδικήσουν την πρόκριση.

Πλέον, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα συμπεριληφθεί σε έναν από τους 8 ομίλους των 4 ομάδων, από τους οποίους στην τελική φάση στα γήπεδα της Αυστρίας, της Σουηδίας και της Νορβηγίας, θα περάσουν οι δύο πρώτες ομάδες και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες.

Η αποστολή της Εθνικής επιστρέφει αργά το βράδυ (00:40, ξημερώματα Τρίτης) από τα Φερόε.

Ακούστε όσα δήλωσε στο zougla.gr:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Αναλυτικά όσα είπε:

«Ξεκινήσαμε μία προετοιμασία με αρκετά καλές συνθήκες, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και όλοι γενικότερα μιλάμε γι αυτές, σαν χώρα. Η διοίκηση του αθλήματος έκανε τα πάντα για να στηρίξει την καινούργια προσπάθεια. Είχαμε εξαιρετικές συνθήκες, ένα πολύ καλό κλίμα, δουλέψαμε αρκετά καλά και πήγαμε στα Φερόε για να διεκδικήσουμε μία πρόκριση που θα μας ξαναβάλει ουσιαστικά σε μία διαδικασία ύπαρξης στο ευρωπαϊκό χάντμπολ, μιας και το τελευταίο διάστημα μετά από συνεχόμενες αποτυχίες είχαμε οδηγηθεί σε ένα τέλμα.

Η κατάσταση που αντιμετωπίσαμε δεν ήταν εύκολη. Μπορεί τα ονόματα, σαν σχολές στα διάφορα ομαδικά αθλήματα να μην φοβίζουν, δηλαδή, οι αντίπαλοι μας, τα Νησιά Φερόε και η Κύπρος, αλλά η πραγματικότητα ήταν λίγο πιο σύνθετη μιας και κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε μία κατάσταση, όπου τα Φερόε διοργάνωσαν τον όμιλο στην έδρα τους, παρουσίασαν ένα καλοδουλεμένο σύνολο, υποδεέστερο από το δικό μας, αλλά μπορούμε να πούμε ότι γενικότερα υπήρχε μία προσπάθεια από όλη τη διαδικασία του προκριματικού να σπρωχτεί η ομάδα των Φερόε στην πρόκριση.

Από εκεί και πέρα, η Κύπρος δεν είχε τίποτα να χάσει και επίσης ήταν αρκετά ανταγωνιστική και μαχητική και δεν ήταν τόσο απλή αυτή η διαδικασία. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε και πήραμε την πρώτη θέση στον προκριματικό όμιλο και προχωράμε στα προκριματικά και αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα από εδώ και πέρα να δουλέψουμε με μία άλλη στοχοπροσήλωση, πιο ξεκάθαρη. Να βάλουμε πραγματικούς στόχους για το επόμενο διάστημα, με τη διοίκηση του αθλήματος να δείχνει ότι θέλει όσο και εμείς να συνεχιστεί αυτή η ανοδική πορεία. Να προχωρήσουμε σε μία εξέλιξη θετική για το άθλημα, θετική για τους αθλητές που απαρτίζουν την Εθνική ομάδα αυτή τη στιγμή, αποφεύγοντας ίσως και τα λάθη του παρελθόντος μιας και πιστεύω ότι πλέον είμαστε πολύ πιο έμπειροι και ώριμοι.

Μπορούμε να πούμε ότι με τη νέα διαδικασία προκριματικών, που δεν χρειάζεται να την αναλύσουμε τώρα, υπάρχει ένα περιθώριο, πιο ευδιάκριτο, για ομάδες όπως η δική μας – νεανικές, χωρίς τα δεδομένα που έχουν άλλες χώρες, πιο ανεπτυγμένες στο χάντμπολ – ανοικτό για να μπορέσεις να διεκδικήσεις μία πρόκριση.

Από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι δεν πρέπει να φεύγει η σκέψη μας τόσο μακριά γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε καταφέρει να ξεφύγουμε από μία διαδικασία, η οποία ήταν πολύ άσχημη για το ελληνικό χάντμπολ. Εννοώ τη θέση στην οποία είχε περιέλθει η Εθνική ομάδα. Πρέπει βήμα-βήμα να προχωρήσουμε. Έχουμε πολλά θέματα να διορθώσουμε. Είμαστε μία ομάδα πολύ νεανική και με πάρα πολλούς νέους παίκτες, οι οποίοι σίγουρα θα έρθουν στα επόμενα δύο χρόνια στην Εθνική ομάδα.

Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε κάτι πάνω σε γερές βάσεις και όχι σε μία λογική να κυνηγήσουμε ένα όνειρο, το οποίο θα σβήσει γρήγορα, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν. Πρέπει αυτή τη φορά, αυτό το πράγμα που θα χτίσουμε να μπορέσουμε να το κρατήσουμε σε ένα σταθερό ύψος και να παραμείνει το ελληνικό χάντμπολ μέσα στο υψηλό επίπεδο του ευρωπαϊκού».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης